Maandag 14 augustus 2017. Het wordt flink aanpoten in speeltuin Rivierenwijk. Aan de stapel hout te zien, valt er best veel te maken.

Een 50 tal kinderen, die zich voor deze maandag hebben ingeschreven, worden bij de briefing gewezen op de veiligheid. Werkhandschoenen verplicht en open sandalen verboden. Dit alles om  uiteraard het risico op “verdwaalde spijkers”en miskleunen te beperken.

Een flinke staf begeleid de jonge bouwkundig ingenieurs en nadat de groepsindeling bekend is gemaakt, gaat men aan de slag. Pallets en platen met hout worden versleept naar de locatie waar het dan nog denkbeeldig onderkomen gestalte moet krijgen.. Twee groepen besluiten tot samenwerking en vormen zo een consortium in deze beperkte bouwwereld.

De locatie wordt in ieder geval flink aangepast.  Zo wordt er op diverse fronten gemengd getimmerd. Tegen de glooiende helling van de glijbaan, is natuurlijk een hellend vlak. Dit blijkt bij voorkeur de stek waar een politieke gearrangeerde begeleider behulpzaam wordt bij het realiseren van dit fundament.

Het later op de dag nog eens bekeken bouwsel met koepeldak, herbergt de uiteinde van de glijbaan, waar men als het ware de woning binnen vliegt.

 

Gedurende de dag wordt er dusdanig hart gewerkt dat na het middaguur er al menig “bouwsel” de status van bewoonbaar heeft. De accenten worden uiteraard nog aangebracht. Gordijnen opgehangen en bordjes met tekst verraden wat zich achter deze coulissen afspeelt. Het bordje met de tekst “open” wordt bij nadering van de foto-mijnheer snel omgedraaid in “gesloten”

De temperatuur is ook flink gestegen en niet alleen bij de werklieden. Het is warm en de koele limonade zorgt voor de nodige dorst-lessing.

Jammer dat al die fraaie bouwwerken aan het eind van de middag weer een sloopvergunning krijgen. Morgen nieuwe prijzen nieuwe kansen.

verslag Karel van Rooy

Foto’s  Nel Groenendijk/ Karel van Rooy