Amersfoort. Gluren bij de Buren, het initiatief om op 9 december Amersfoorters bij elkaar op visite te laten gaan voor een spontane ontmoeting, is nu al een groot succes, meldt de organisatie die alweer voor de vijfde keer het huiskamerfestival organiseert Vanaf 10 september konden inwoners van Amersfoort zich inschrijven met hun woonkamer, als artiest of als gastheer/-vrouw en daar is tot op heden massaal gehoor aan gegeven.

De organisatie, Stichting Kultlab, heeft al ruim 75 aanmeldingen ontvangen van woonkamers verspreidt door heel Amersfoort. De artiesten zijn dit jaar nog sterker vertegenwoordigd: “We hebben nu al een totaal van 110 aanmeldingen ontvangen van plaatselijke artiesten die staan te springen om hun opwachting te maken. We wisten dat de vraag naar speelplekken voor lokale amateurkunstenaars groot was maar dat de vraag na 5 jaar nog steeds toeneemt hadden we niet verwacht”.

Wat de organisatie verder opvalt is het brede scala aan genres wat is vertegenwoordigd bij de artiesten. “We hebben de meest gekke dingen al voorbij zien komen. Hartstikke leuk, want met Gluren bij de Buren proberen we op een dag te presenteren wat Amersfoort allemaal te bieden heeft op het gebied van de amateurkunst”.

Wat betreft de woonkamers lopen enkele wijken achter op wijken als bijvoorbeeld het centrum. “Vooral voor de wijken Randebroek,Zielhorst, Kattenbroek en Liendert hopen we nog enkele aanmeldingen te ontvangen zodat er in elke wijk genoeg te gluren is”. De organisatie benadrukt dat iedereen die mee wil doen, zich nog tot 1 november via de website kan aanmelden. Begin november wordt er een selectie gemaakt van de woonkamers en artiesten die Acte De Présencemogen geven op het grootste huiskamerfestival van Nederland.

Gluren bij de Buren wordt dit jaar alweer voor de vijfde keer georganiseerd in Amersfoort. Het huiskamerfestival vindt, verspreid over alle wijken van Amersfoort, in de middag van zondag 9 december 2012 plaats. Op deze dag kunnen Amersfoortse inwoners verschillende optredens van Amersfoortse amateur kunstenaars bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune.

Voor aanmelden en/of meer infomatiewww.glurenbijdeburen-amersfoort.nl

Foto: Bram Petraeus