Vrijdag 20 april, De dag van de Koningsspelen in het land, zo ook in het Soesterkwartier. Bezige Basisscholen bij de Amersfoortse Mixed Hockey Club waren de: Zevensprong, Ronde Tafel, Vlindervallei en Gondelier.

De zon scheen er pittig op los. Regelmatig werden de flessen en tubes en flacons met zon beschermende middelen gebruikt om verbranding te voorkomen.

Twee van de grote hockey velden waren omgetoverd tot kleinere speelvelden waarop allerlei soorten bal spelen gedaan konden worden. Veel van de spelen werden met een hockeystick gedaan, zoals bijvoorbeeld een soort van alternatieve midgetgolf met hindernissen en slalommen.

Maar ook voetbal, handbal en rugby kwamen aan bod. De sfeer was net als het weer: grandioos! De kinderen leken geen last te hebben van de warmte tijdens hun spel. Terwijl de begeleiding zorgde dat er tijdig gesmeerd, gegeten en gedronken werd.

Oranje was een veel geziene kleur. En een t-shirt van de Koningsspelen 2013 maakte dan ook niets uit, het is oranje en blijft oranje en heeft iets met Koningsspelen, altijd goed!

Regelmatig werd er van speelveld gewisseld zodat alle spelen door de kinderen gedaan konden worden. Vier scholen aan het spelen op een manier die je zou wensen voor alle onderlinge verhoudingen, chapoo!

Een dikke pluim voor de kinderen, de leerkrachten en de begeleiders van de vier scholen omdat ze zo’n geweldige sfeer voor, en met elkaar wisten te krijgen/ houden  en ook nog eens wisten uit te stralen.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk