20 april 2018, de keuken van ‘Bij Bosshardt” is in de middag omgetoverd tot “creatief”fabriceren van lekkere hapjes. De mensen van Bosshardt zijn erg druk met de voorbereiding voor de feestavond. Er valt dan ook wat te vieren. Bij Bosshardt, is al weer twee jaar actief in het Soesterkwartier met als leidinggevende Kristel de Fijter.

De periode even onderbrekend vanwege zwangerschap. De afgelopen 2 jaar kenmerken zich door het continu afstemmen op de wensen en mogelijkheden die zich in het Soesterkwartier voordoen. Velen vonden dan ook de weg naar de zijvleugel van de Emmaûskerk. Hetgeen dan ook een druk centrum voor allerlei activiteiten is geworden.

En bijna gebruikelijk komen de Bolero,s, bestaande uit het duo Frank Muyser en Karin Pels dan hun opwachting maken voor de nodige muzikale presentatie en gezelligheid.

In de avonduren komen de gasten al vroeg naar Bosshardt, de meesten zijn bekende bezoekers en de zaal vult zich dan ook al snel. Frank en Karin sluiten de apparatuur aan en hebben eigenlijk al geen tijd meer om de bekende soundcheck te doen. Koffie en thee zijn ruim voorhanden en de tafels worden gevuld met knabbel en gezonde hapjes.

Precies om 20.00 uur wordt de aftrap gegeven door de Bolero’s. De sfeer zit er gelijk goed in en Kristel geeft het voorbeeld door “het bal”te openen. Dansend trekt ze toch de nodige mensen naar de “vloer”. Het werd een dolle boel Bij Bosshardt.

Nu weten we van Kristel dat ze ook als zangeres goed terecht kan, hetgeen bij het Duo Bolero’s bekend was. Dus niet vreemd dat Kristel de microfoon kreeg en volop mee ging doen . Het duo werd een trio, wat uiteraard goed in de smaak viel.

Het repertoire was voor de gelegenheid ruim uitgebreid met Engelstalige muziek soms uit de oude doos. Er werd dan ook volop meegezongen.  De in de middag bedachte creaties van hapjes vonden ook hun weg. En dan even een  moment voor de dankwoorden. Kristel sprak even lovende woorden naar de vertrekkende vrijwilligster en stagiaire. Bloemen en een cadeau-tas werden overhandigd. Samen met een geweldig applaus werd er hierna even gepauzeerd .

Het zou een dol drieste avond blijven mede door de muzikale omlijsting,  waarbij de dansvloer “ruim” gebruikt werd.

Verslag en foto album, Karel van Rooy.