AMERSFOORT – Na een succesvolle eerste bijeenkomst, organiseerden de wijkverpleegkundigen Zichtbare Schakel van Beweging 3.0 dinsdagmiddag 20 november voor de tweede keer een ‘Hart voor de Wijk’ bijeenkomst. Deze middag spraken wijkgerichte organisaties en instanties over de samenwerking in de wijk.

In de Oude Viltfabriek kwamen rond de 60 professionals en vrijwilligers bijeen, die in en rond Amersfoort actief zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Er werd hard gewerkt om te inventariseren welke oplossingen er zijn om knelpunten in de samenwerking in de wijk aan te pakken. Met de voorgenomen bezuinigingen is het, meer dan ooit, van groot belang dat partijen elkaar goed weten te vinden. Zeker in een tijd dat de behoefte naar laagdrempelige hulp en ondersteuning toeneemt.

De tweede ‘Hart voor de wijk’ was een inspirerende en bruisende bijeenkomst waarin de samenwerking in de wijk mooi gestalte kreeg. Na een inleidende presentatie van organisatieadviseur Hugo van den Beld gingen alle aanwezigen in werkgroepen uit elkaar om te brainstormen over mogelijke oplossingen. Er kwamen heel praktische en verrassende resultaten naar voren, waaronder het organiseren van een markt waarin organisaties en vrijwilligers zich kunnen presenteren. Al met al heeft deze middag ervoor gezorgd dat ieders hart voor de wijk weer sneller is gaan kloppen.

Bron: Stad Amersfoort