Tijdens het UITweekend Amersfoort openen de culturele instanties in de stad hun deuren. Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunnen bezoekers ook in de Bibliotheek het Eemhuis terecht voor twee gratis activiteiten. 

Kinderen vanaf ongeveer vier jaar oud zijn op zaterdag van harte welkom bij de Espressobar van het Eemhuis om de kindervoorstelling “Loet griezelt met de Sprookjeskoningin” bij te wonen. De voorstelling gaat over het stoere en nieuwsgierige meisje Loet, die gek is op lezen. Ze heeft een nieuw sprookjesboek gevonden, dat helemaal leeg blijkt te zijn. Waar zijn de letters en plaatjes gebleven? Samen met alle kinderen en de Sprookjeskoningin gaat ze op zoek. De eerste voorstelling start om 14.00 uur, de tweede om 15.00 uur en de derde om 16.00 uur. 

Zwijgzee

Op zondag kunnen de volwassenen aanschuiven bij Jolanda Oudijk. Zij presenteert haar gedichtenbundel “Zwijgzee”, waarin woorden kabbelen, zinnen trillen en verhalen naar de oppervlakte bruisen. In een beeldende taal worden kleine werelden geschetst. Een kind met flessenpost, een vrouw wordt van een schilderij gewist, een blinde krab zoekt zijn plek in het geheel. Ze zijn veelal stil, maar hebben veel te vertellen. In “Zwijgzee” krijgen ze een stem. De presentatie vindt plaats om 14.30 uur, eveneens bij Espressobar de Draak.