DierenPark Amersfoort is op zoek naar nieuwe leden voor haar Kinderpanel. Het huidige panel geeft het stokje door aan tien andere, jonge fans van dieren en de natuur. Deze kinderen krijgen een actieve rol in het verbeteren en mooier maken van het dierenpark en de natuur. “Wij zijn dé dierentuin voor kinderen. Alle kinderen zijn geschikt om plaats te nemen in het panel. Alle meningen van de jonge generatie kunnen wij goed gebruiken”, vertelt projectleider Sharon de Kruijff. In het jaar 2023/2024 komen verschillende thema’s aan bod waar het panel in drie sessies over meedenkt en een advies over uitbrengt.

 

“Aan de hand van spellen, opdrachten en gesprekken komen de kinderen tot fantastische ideeën”, weet Sharon uit ervaring. De kinderen gaan in gesprek met onder andere projectleiders en dierverzorgers over uiteenlopende onderwerpen en geven daarover een advies. Verschillende teams raken hierdoor geïnspireerd. “Eerder dit jaar heeft het vorige Kinderpanel meegeholpen met het bouwen van een grote broeihoop voor ringslangen”, vertelt Sharon. “Ook brachten de kinderen het afgelopen jaar advies uit over de bouw van het nieuwe chimpanseeverblijf.”

 

In het jaar 2021 is DierenPark Amersfoort gestart met het Kinderpanel. Het huidige panel heeft met veel enthousiasme meegewerkt aan verschillende thema’s binnen het park. Nu moedigen de kinderen leeftijdsgenoten aan om in het panel plaats te nemen. “Ik wil heel graag bioloog worden. Ik vind het superleuk om hierover met volwassenen en andere kinderen over te praten”, vertelt de 11-jarige Jonah. De 12-jarige Roxanne vindt het heel speciaal om lid te zijn van het Kinderpanel. “Ik heb heel veel hobby’s, maar voor het Kinderpanel maak ik alle tijd vrij.” DierenPark Amersfoort is nu op zoek naar tien andere creatievelingen die bomvol inspirerende ideeën zitten. Sharon: “Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont of hoe groot je dierenkennis is. Alle kinderen tussen de acht en elf jaar mogen zich opgeven, hun mening is voor ons belangrijk.” Aanmelden voor het Kinderpanel kan via de website van DierenPark Amersfoort.