Vanwege het slechte weer op 7 april werden de meeste activiteiten in speeltuin soesterkwartier uitgesteld. Donderdag 4 mei werd dit ruimschoots ingehaald: de eerste warme dag van 2023!

Al ruim voor elf uur arriveerden de springkussens, deze stonden in korte tijd klaar en kon er gesprongen worden dat het een lieve lust was. Ook werd er vol op gespeeld in de speeltuin. Een mooi gezicht zoveel kinderen die plezier maken.

Tegen half een verscheen er een wit busje, met verschillende Ara’s en papagaaien. (Mamagaai hadden ze maar thuisgelaten….)Salvatore stapte uit en deed de achterklep open van zijn bus en de mooiste ara’s en papagaaien keken naar buiten. Snel werd alles opgebouwd en de dieren vonden hun plekje, ieder op hun eigen stokje. Salvatore vertelde het een en ander over de papagaaien, ze waren erg tam en mochten bij iedereen op hun arm of hoofd zitten. Maar voordat het zo ver was kregen ze eerst wat te drinken uit een flesje water wat later ook als speelgoed door ze werd gebruikt. Sommige gezichtjes stonden wat angstig, ze zijn van dichtbij toch wel groot….. Anderen konden er geen genoeg van krijgen en ze zaten op hoofden en armen en schouders, speelden met de haren gooiden petten af en probeerden wat glimmende knopen te pakken.

Ondertussen werd ook het drinken voor de kinderen klaargezet en…. Ook een suikerspin mocht natuurlijk niet ontbreken! Gelukkig kregen de papagaaien even wat rust want snel stond er een lange rij voor de suikerspin. Tja en als het dan een dag is waar alle dingen kloppen, mooi weer, gezelligheid is de dag ook weer snel om. Rond de klok van drie uur werd alles weer opgeruimd en was de eerste grote buiten activiteit in de speeltuin ten einde. Helaas was er deze dag een grote afwezige, Anita die zat thuis met Corona, een teleurstelling voor haar als je iets organiseert wil je er ook graag bij zijn. Anita beterschap en de volgende keer zien we je vast weer!

Verslag en foto’s: (klik hier) Ton Schimmel