dt3Vanaf nu kunnen kinderen hun verjaardagsfeestje op een wel heel bijzondere manier vieren in DierenPark Amersfoort. Het park presenteert drie nieuwe kinderfeestjes: het Olifantenfeest, de Tijgerfuif en het Reuzenfestijn. Gisteren was jarige jet Kate de eerste die tijdens haar feestje samen met haar vriendinnen de reuzenschildpadden onder de douche mocht zetten. “Ik mocht eerst en heb de schildpad heel goed schoongemaakt!” 

“Even wachten tot het water lekker warm is”, zegt dierverzorger Ronnie Joha tegen de jonge helpers. Vandaag heeft hij er opeens negen paar extra handjes bij die hem helpen de reuzenschildpadden te douchen, eten te verstoppen en poep te scheppen. “De schildpadden worden normaal gesproken twee keer per dag onder de sproeier gezet door de dierverzorgers”, vertelt de dierverzorger. “Dat is erg goed voor hun schild en daarnaast vinden de reuzen het heerlijk.” 

dt4Kate heeft voor het Reuzenfestijn gekozen, al was het voor sommige dametjes aan het begin wel even spannend om in het verblijf van de indrukwekkende dieren te komen. Naast de belevenissen bij de schildpadden, ontdekten de kinderen met een gids nog veel meer dieren tijdens een rondleiding door het park. Bij de Tijgerfuif laat de dierverzorger de feestgangers zien waar de gevaarlijk roofdieren ‘s nachts slapen en tijdens het Olifantenfeest nemen de kinderen een kijkje in de trainingsstallen van de olifanten. De drie nieuwe kinderfeestje kunnen op woensdagmiddag of zaterdag op vaste tijden worden geboekt via de website van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/6lkXBlxYMEk