Veiliger en beter zichtbaar. Dat moet de oversteekplaats van de Noordewierweg tussen de Rijnstraat en de Lekstraat worden. De huidige oversteekplaats met verkeerslichten wordt vervangen door een nieuwe met een zebrapad en een middenberm. Voetgangers krijgen hierdoor de mogelijkheid om de Noordewierweg in twee etappes over te steken.

Werkzaamheden voor veiliger oversteekplaats voetgangers Noordewierweg

De nieuwe oversteekplaats wordt bovendien verhoogd aangelegd op een plateaudrempel. Dat zorgt er voor dat automobilisten vaart minderen bij het naderen van de oversteekplaats. Het werk begint op 17 mei.

Het werk aan de voetgangersoversteek gebeurt tegelijk met onderhoudswerk aan de Noordewierweg. Het gaat duren van dinsdag 17 mei tot vrijdag 27 mei 2016. Tijdens het werk zal de Noordewierweg steeds korte tijd afgesloten zijn voor autoverkeer. Verkeersregelaars zorgen voor begeleiding.

Bushaltes

Maandag 23 en dinsdag 24 mei is de Noordewierweg ook afgesloten voor buslijn 1. De haltes Dongestraat, Emmauskerk, Lingestraat, Puntenburgerlaan en Groningerstraat/Oppidium vervallen dan twee dagen. Voor meer informatie over de routewijziging van buslijn 1 kunt u terecht op de website van Connexxion.

bron Gemeente Amersfoort