Soesterkwartier 2 maart 2019, Speeltuin Rivierenwijk, voor de gelegenheid omgedoopt als “Piratengat” beleefde weer een “feestelijke”middag met de kinderdisco annex kindercarnaval.

Met een “voorzichtig”begin, kwamen rond 15.15 uur de eerste “piraten” poolshoogte nemen in de speeltuin Rivierenwijk. Al snel gevolgd door wandelende mummies /heksen/ cowboys en andere vrije creaties.

Kinderen tot en met 6 jaar waren welkom bij dit “gratis”georganiseerde evenement. Met aan de discoknoppen de alom bekende Dj Marnix die wisselend een “paard in de gang”zag om daarna ook K3 music te draaien. De aanwezige dansmariekes of gemummificeerde piraten, konden het wel waarderen. Er werd volop gerend, gedanst en op denkbeeldige paarden gereden. Kenmerkend dus voor de “carnavals”uitingen.

Enkele ouders, aangestoken door het enthousiasme van hun verklede kroost, deden dan ook vrolijk mee, hetgeen natuurlijk een fraai gezicht is.

Ter verhoging van de feestvreugde besloot Marnix er maar eens wat confetti in te schieten. Het werd onmiddellijk een enorme  “gegraai” op de vloer om zoveel mogelijk snippers te vergaren en deze nog meer te verspreiden in de zaal, zoals dat hoort.

En een mooi gegeven dat achter de bar, zeer behulpzame tieners aanwezig waren om alle kinderen van limonade en chips te voorzien.

Dat kinderen beweeglijk zijn is algemeen bekend, om toch zeker te zijn dat de volwassen bezoekers dit ook begrijpen werden er door sommige kids toch wel heel moeilijke  “figuren” en posities uitgebeeld. Dit alles ter ondersteuning van de gedraaide muziek.

Het werd en was een super gezellige middag.Ondanks het feit dat het hele Soesterkwartier in deze leeftijdsgroep welkom was, bleef de bezetting van deelnemertjes weliswaar redelijk, maar het was geen “volle bak” Deze laatsten hadden daar duidelijk geen moeite mee, daar nu de hele zaal door hun werd gebruikt.

 

 

Verslag en fotoreportage 

Karel van Rooy.