Amersfoort 3 maart 2019. De studioruimtes van Mediagroep Eva / Amersfoort /Leusden, aan de Van Persijnstraat 19 a te Amersfoort, barst vanmorgen uit zijn voegen.  Nu hebben ze al weinig ruimte op deze locatie waar normaliter de uitzendingen van deze omroep gemaakt en uitgezonden worden.

Maar als de “master”van de Hollandse Hits een feestje geeft, dan krijg je ook wel wat in huis.

 

Al 3 jaar lang en 156 uitzendingen later, domineren de namen van de Nederlandstalige zangers en zangeressen in het op elke zondagmorgen gepresenteerde programma Peter Havens op Zondagmorgen.

Vele bekende artiesten passeren elke zondag bij Havens het menu en soms zelfs zo dat Peter Havens ook wel Peter Hazes wordt genoemd.

De uit het Soesterkwartier afkomstige Havens, probeert zo tussendoor nogal eens video’s opname’s te maken van actuele zaken in en over het Soesterkwartier, hetgeen overigens best wel meer mag worden. Naast zijn video belangstelling gaat zijn energie vooral naar de zondagmorgen, als hij vanaf 10 uur tot 13.00 uur Hollandse Hits presenteert vanuit de EVA studio. Een studio waar een hoop mogelijk is en waar artiesten gewoon hun apparatuur inpluggen en live hun optredens doen. Het geeft een bijzondere spontane sfeer en gezelligheid.

Het feest vandaag > 3 jaar Hollandse Hits<< met Peter wordt ondersteund door een aantal artiesten die al vroeg weer aan de bak kunnen. Ook de zeer fleurige en bonte verzameling dames en heren van de BOA’s maken hun opwachting en zoals gemeld is ook deze keer de studio te klein voor alle artiesten. Met behulp van diverse camera’s  wordt het volledige programma “live”op TV uitgezonden en ook de gebruikers van facebook kunnen live in de huiskamer de meezingers beoefenen..

Interviews en korte gesprekken volgen in ras tempo elkaar op, maar de hoofdtaak blijft, het presenteren van de Hollandse Hits .

Peter Havens van harte gefeliciteerd met deze markering van 3 jaar Havens bij Mediagroep EVA. We kijken uit naar de 250 ste uitzending of het 5 jarige jubileum.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.