Evenals voorgaande jaren, doet ook de Rivierenwijk een “duid”in het bekende zakje met betrekking tot het vieren van carnaval voor de kinderen. De speeltuin veranderd dan in het Rivierentrekkersgat.

Ook dit jaar werd er een scheiding gemaakt tussen de jonge carnavalvierders tot 10 jaar en de groep vanaf 10 jaar.

24 februari 2017, te 18.30 uur was de zaal van het Rivierentekkersgat geopend en kwamen de uitgedoste kinderen zich melden. Alle kinderen – en het waren er veel- waren op de een of andere wijze verkleed. Enig raakvlakken met Halloween waren wel merkbaar, maar ach, agge maor leut hei, is het motto. En dat hadden ze. Allereerst werden de bekende hinkstap spellen gedaan, waarbij tikkertje spelen de favoriet was. De verklede soldaten deden hun best om een verdedigingslinie te creëren tussen de prinsessen, danseressen of anderzijds verklede dames.

Maar nadat deze verdedigingswerken beslecht waren, werd er toch gezamenlijk aan de polonaise gewerkt en zowaar een sliert “jeugd” draaide de bekende rondes door de zaal. Mogelijk dat er een Prins Carnaval gemist werd, daar een van de moeders de taak van Hofdame op zich nam om de “kar”te trekken.

Een voorzichtige schatting van de, middels de discoverlichting, voortbewegende groep carnavalisten , lag zo rond de 40 a 50 kinderen. En na de tweede ronde polonaise was het weer “speel”tijd. De wisselende muziek van carnaval tot hip hop, zorgde voor een ongedwongen sfeer.

Tegen het einde van deze “viering”was er nog een heuse prijsuitreiking voor de jongen/meisje die het mooist verkleed was. Bij de dames ging de prijs naar de dame die als een soort “Oostersterse Smurf  >> gelijkend als<<  verkleed was. De prijs voor de “heren”ging naar de geweldige spiermassa van de Hulk.

En voor dat je het weet is het al weer 20.00 uur en wisselt de samenstelling van publiek. Een aantal “oudere”kleintjes mocht nog even blijven en de nieuwe groep  betrad het polonaise strijdperk.

Hier wat minder uitbundige verkleedpartijen, maar toch hadden de meesten zich op de een of andere manier aangepast. De hier aanwezige carnavalisten, waren in wat mindere getale aangetreden dan de groep er voor. Niet wegnemend dat ook daar gezelligheid troef was.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.