DSC_3534Woensdag 17 augustus, dag 3 op de bouwplaats aan de Dollardstraat. Zo’n 65 jongeren waren weer op tijd paraat om met hamers en spijkers de planken en pallets te verwerken tot fraaie bouwwerken.

De jongeren verdeeld over DSC_3550verschillende groepen, werkten weer goed samen om de meest uiteenlopende ontwerpen te fabriceren. Er werd gesleept met pallets en planken. Bij sommigen werd er gelijk met bouwen begonnen terwijl anderen nog aansleepten. Anderen verzamelden eerst alle materialen en om daarna pas te beginnen met de bouw.

Weer was er ook een frisse ploeg begeleiders die de jongeren bij stonden met raad en daad. De plaatsen waren (voor zover dat kon) zorgvuldig uitgezocht.

DSC_3644Tijdens de eerste drinkpauze stonden er al de eerste contouren van de diverse panden. Terwijl de limonade getapt werd, werden er ook schaaltjes met fruitige versnaperingen neergezet, die ook snel leeg gegeten werden. Nadat een ieder weer voorzien was van voldoende vocht en voedsel, werd er weer rap verder gegaan met de bouw.

Onder de strak blauwe lucht met daarbij de fel schijnende zon, moest er door sommigen toch regelmatig even gesmeerd worden met zonnebrandcrème, ter voorkoming van verbranding/ rood-wordende huid. En ook daarvoor was er onder de begeleiders een die als de “zonnebrandcrème controle mevrouw” dienst deed.

DSC_3672Om even na drie uur was het weer tijd voor de burgemeester om de prijswinnaars bekend te maken. En daarmee werd duidelijk dat de buiten variant van de KeiBoulderhal concurrentie had deze dag, de bouwers werden nummer 1. De bouwers maken vast een goede kans op een baan ter zijner tijd bij de klimhal.

Na de prijsuitreiking was het spijkers rapen en demonteren van de bouwwerken, en terug brengen van de materialen naar de daarvoor bestemde plekken. Tot nu toe zijn er wat gereedschappen ten onder gegaan aan het bouwgeweld, maar ja de resultaten tellen!

Verslag en foto’s Nel Groenendijk