Woensdag 16 Januari, Een warm onthaal door de kinderen van de groep van meester Jeffrey, in OBS De Magneet aan de Dollardstraat 141. De kinderen waren benieuwd naar de verslaggever die zou “vertellen” over hun Kijkdozen tentoonstelling in het Wijkmuseum. De kinderen mochten vragen stellen, en deden dat dan ook uitgebreid. Het werd een soort van vragenvuur.

Vragen als:

Hoelang doet u dit werk al? Wie heeft u geïnspireerd? Wanneer begon u met fotograveren? Had u een fotograaf als “idool”? Wat is een vrijwilliger? Krijgt u salaris? Waar komt u zoal? Hoe vaak bent u in het Wijkmuseum geweest? Wat is het JeugdPersbureau? Wat vind u leuk aan het werk als fotograaf/verslaggever?

Maar ook vragen als:

Hoeveel kinderen heeft u? Doet u ook ander werk? Heeft u huisdieren? En nog veel meer. Na op al deze vragen geantwoord te hebben werd het tijd voor vragen aan de kinderen.

Wat vonden de kinderen van hun bezoek aan het Wijkmuseum. De een vond het heel leuk dat de geurtjes geroken konden worden. Een ander had met verbazing ontdekt waarom de wc vroeger kakdoos heette. Weer een ander vond de pop toch wel een beetje eng kijken.

Allemaal waren ze het erover eens dat ze heel gastvrij ontvangen waren. Ook heel leuk hoe er over de verschillende dingen in vroegere tijd verteld werd en dat ze daardoor eigenlijk wel heel veel geleerd hadden. Kortom: Wijkmuseum-mensen werden hierbij hartelijk bedankt! (En ook de mensen van het Wijkmuseum zijn vrijwilligers!)

Na alle vragen zo goed mogelijk beantwoord te hebben, was het tijd om foto’s te maken van die geweldige groep. Helaas mochten de kinderen (onduidelijkheid rondom AVG) alleen met hun “eveneens” fraaie achterkant op de foto. En hebben degene die meester Jeffrey “te gefronst” vinden echt pech, want hij mocht wel met z’n voorkant in beeld.

Vanuit de groep kwam de vraag of ook de “groep’s dieren” op de foto mochten, en natuurlijk het betreft een niet alledaagse diersoort die in zeker opzicht ook wel fotogeniek is. Alleen wilden ze niet samen op de foto. Daarom werden het 2 individuele schildpadden die echter wel samen wonen.

De tentoonstelling van de Kijkdozen van deze enthousiaste groep jongeren is afgelopen maandag geopend in het Wijkmuseum en daarmee a.s. zaterdag open voor Publiek van 11.00 – 16.00 uur.

Met dank aan Leintje voor de foto’s die in het Wijkmuseum gemaakt zijn.

Verslag en foto’s van de meester Jeffrey groep: Nel Groenendijk