24 december 2017, kerstavond in het Soesterkwartier. De wijk is “verlicht”, in iedere straat is deze “kerst” zichtbaar. Verlichting en versieringen wisselen elkaar af. Kaarsen branden in menig huisgezin. De “kerst” deken valt over het SK.

De Emmaûskerk maakt zich op voor een ouderwetse “kerstviering”. In samenwerking met de Westerkerk, is deze uitvoering tot stand gekomen. In de aankondiging, werd vermeld dat het weer een ouderwetse kerstviering zou worden, met de van oudsher bekende kerstliederen.

De aanvangstijd van 21.00 uur was krap  bemeten. Al zeer vroeg kwamen de eerste bezoekers naar de kerk, terwijl boven op het koor, het “koper ensemble ” zich nog nestelde en wat moest inspelen.

Maar tegen de klok van 21.00 uur, moesten er rijen stoelen bijgeplaatst worden, de bijeenkomst werd massaal bezocht. Een prachtig moment, met een zo,n volle kerk deze viering te laten gebeuren.

Gezien de opkomt werd er verzocht de uitgereikte “programma’s “te delen met anderen.

Voorganger namens beide kerken ds. Rein v.d. Zwan en met de muzikale leiding Fris Kramp (orgel) en Martin Binnendijk speelde het  gelegenheidsorkest van koperblazers.

Het “komt allen tezamen” bleek wel heel realistisch met deze opkomst en de door Martin Binnendijk samengestelde  muziek keuzes, bleken een succes.

Gedurende de dienst werden de ouderwetse kerstliederen weer massaal meegezongen.

Waarmee aangetoond dat deze , met de Westerkerk georganiseerde Kerstviering voorzag in een “wijk”behoefte. Velen hebben deze viering op de Kerstavond bijgewoond.

Rest uiteraard de bekende kerstwensen .  Zalig/gelukkig Kerstfeest en/of hele fijne feestdagen.

Karel van Rooy.

Foto, impressie.