In navolging van de Power Hoppers SK, wordt het optreden, althans de presentatie van de Power sisters Sk ook een gegeven.  De dames die tijdens de grootschalige activiteiten in de Speeltuin SK voor de “catering”zorgen, neemt ernstige vormen aan. De ene keer gekleed in de outfit van de Sint, dan weer als Kerstman en heden in de outfit van de jaren 60. ( Wendy Burgsteden Angelique Burgsteden en Anita ter Wal ). Een bijzondere plaats was en is weggelegd voor Rinus, of te wel “mister”Rinus. Gekleed in een “avond dress” een mooie aanvulling van de Sisters.

Bij binnenkomst geeft het een bijzondere indruk, gezellig. En dat zou het worden met de samengestelde “muziek”band van Pete. Die we kennen in meerdere vormen en optredens.

Soesterkwartier 23 december 2017. Drukke weken voor de Speeltuin Soesterkwartier. Elke dag wel een volledige bezetting en activiteit, hetgeen de nodige inzet vraagt van verschillende vrijwilligers. Op het avond programma van vandaag stond gepland “Back to the sixties” niet zijnde de gelijknamige band, maar de samengestelde muziek groep van Pete, die een muzikale vertolking zou presenteren uit de “oude doos”.

Dat daar de “line- dansers” en andere dans liefhebbers op afkomen, dat werd al snel duidelijk. Om 20.00 uur een volle zaal, met aan weerszijden  de dansparen en “dansers” en in het midden de open gelaten strook om datgene te doen, waar deze avond voor bedoeld was. “The Dance”.

Onze Power Sisters, deels achter de bar en deels als “gastvrouw”aanwezig, dan wel als entree bewaakster, waren er maar druk mee. Klokslag 20.00 uur werd een aanvang gemaakt met het aanwenden van de “folk’music, de oude nummers uit het verleden. Met onmiddellijk de eerste dansparen op de vloer. En dat zou de hele avond zo blijven. Of er nu “live”gespeeld werd, of tijdens de pauze een achtergrond muziek werd gedraaid, men bleef dansen. De rock en roll fans kwamen ook ruim aan bod. Mooi te zien hoe de oude “rock”en “twist”weer in oude luister werden uitgebeeld.

Tussen door, verschenen de schalen met gefrituurde hapjes en het bekende “Haring happen” zodat voor het natje en droogje, goed werd gezorgd.

Weer een geslaagde “dance”avond in het Soesterkwartier. 

In de tweede muzikale sessie van de “band” was de aanvulling van een “jazz”zangeres een mooie aanvulling.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto impressie klik hier.