SPECIAALBIER- EN WIJNFESTIVAL KANNEN & KRUIKEN AMERSFOORT STAAT VOOR DE DEUR MET LOKAAL PROGRAMMA
Donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus in het Burgemeester Brouwerplantsoen.
Na het succes van afgelopen jaren strijkt Kannen & Kruiken voor een nieuwe editie neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus geniet men van het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers zijn volop nieuwe smaken te ontdekken. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeren de sfeer in het park.
BIER
Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment en ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen.
Uitgesmeerd over maarliefst acht barren zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Swarte Os, Louis Loyal en Eembier vullen een bar met exclusieve toppers en ook Goose Island brengen hun specials. Andere barren worden bezet door het Amersfoortse Rock City Brewing, Jopen, Two Chefs Brewing en Lowlander Beer. Als deze parade van mooie bieren nog niet genoeg is, kan men zich aanmelden voor een bierproeverij. De biermeester vertelt dorstige gezelschappen uitgebreid over de spraakmakende smaken.
Swarte Os
Op een oudejaarsavond in 2014 kwam tussen drie vrienden uit Soest de liefde voor bier ter sprake en direct werd een eerste brouwsessie gepland. Doelstelling was speciaalbier in zijn puurste vorm. Dat is na veel brouwen, proeven, verfijnen en weer proeven gelukt
Louis Loyal
Louis Loyal brouwt Amersfoortse streekbieren. Ambachtelijk gebrouwen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Het rijpingsproces van de bieren wordt op geen moment geforceerd, deze ontwikkeling is terug te proeven in het glas.
Eembier
De bieren van Brouwerij Eembier verrassen met een stevige bitterheid. De brouwerij is in 2006 begonnen langs de Amersfoortse Eem en brouwt zonder kleur- en smaakstoffen, maar met veel tijd en liefde.
Rock City Brewing
Bieren uit de Keistad Amersfoort. Opgestart in 2014 en als een kei gegroeid. Rock City Brewing staat bekend om zijn bieren vol smaak en aroma en om zijn gedurfde twists.
Bij Rock City Brewing proeft men klassiekers tot gekke specials. Bij warm weer kan hier worden afgekoeld met een van de ice cream beer floats.
WIJN
Sprankelende nectars, verleidelijk vloeibaar genot. Het assortiment van wijnen weet de beproefde kenner uit te dagen en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou houdt van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de liefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan 30 wijnen.
MUZIEK
Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt gevuld met live muziek van singer-songwriters, live bands en DJ’s. Zwijmel weg bij locals als de Joshua Meijer & Band, TWINS en Bricket Out en dans bij Abus Fox, Bas en nog vele anderen.
ETEN
Bij het genieten van ambachtelijke bieren en sprankelende wijnen hoort natuurlijk een goede bodem. Onder andere Amersfoortse keukens verzamelen zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien. Bij het Kroket Loket proef je Amersfoortse borrelhappen, Vlaams friteshuis Van Gogh voorziet vanuit zijn Piepermobiel puntzakken patat, de Marktslagers van de Amersfoortse markt brengen kwaliteitsvlees aan de man en Kaasgekkie serveert de kaasplanken.
KANNEN & KRUIKEN AMERSFOORT
Donderdag 8 augustus tot en met zondag 11 augustus
Donderdag: 15:00 – 23:00 uur
Vrijdag: 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag: 13:00 – 01:00 uur
Zondag: 13:00 – 22:00 uur
Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort