Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)    

Is dit een nieuwe website?

https://www.exploreutrecht.nl/amersfoort-broedplaats-voor-creativiteit-en-vernieuwing/

Vul eventueel nog even de enquête in over het Soesterkwartier Zie wijkwebsite Soesterkwartier – (over nu en de toekomst van het Soesterkwartier)

https://www.soesterkwartier.info/wijkonderzoek/

VAKANTIE

tot en met 28 augustus

WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER, St. Bonifaciusstraat 61 www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl  bekijk de nieuwe website!

Iedere woensdag van 12.00-16.00 uur. Ook op zaterdag van 11.00-15.00 uur.

Ook het Wijkmuseum Soesterkwartier doet dit jaar weer mee aan de jaarlijkse ZomerPretPas.  Dat betekent dat leerlingen van alle Amersfoortse basisscholen bij een bezoek aan de museumwoning en de bijbehorende Thema-kamer hier stickers voor hun ZomerPretPas-boekje en een greep in de grabbelton kunnen verdienen. Na een korte rondleiding moeten de kinderen daarover enkele vragen beantwoorden en een puzzel oplossen. .De toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen blijven welkom.

29 juli tot en met 23 augustus

Aangepaste openingstijden informatiewinkel Drentsestraat:

De Informatiewinkel aan de Drentsestaat 14 is geopend op dinsdag en donderdag van 9.00 – 13.00 uur

31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus om 15.00 uur

Bibliotheek het Eemhuis  Voorlezen voor kinderen van 2 tot 8 jaar                                                                                                                                                                                                                                     http://www.dewar.nl/nl/over_ons#Nieuwsgierigheid

NIEUWS VAN DE WAR

Koppelting 2019 komt er aan! 24 en 25 augustus – Geldersestraat 6

In augustus is er weer een Koppelting, een hele week hackathons gevolgd door een weekeinde met lezingen, workshops en meer! Alles staat in het teken van open source en bottom up organisatie.
Dit jaar aandacht voor onder meer de biosfeer en permacultuur, Julian Assange tot hoe je je eigen BH kunt maken. En er komt nog heel veel meer bij!
Je kunt je aanmelden als publiek of als spreker/workshopleider, via http://www.koppelting.org. Wil je meehelpen organiseren? Dat is heel welkom! Stuur een mailtje via info@koppelting.org.

Serendiep

Na een fijne twee weken in Rotterdam is Serendiep nu, na een tweedaagse reis, in Groningen. Het Knopjesmuseum is nu open voor publiek. Op 8 juni was het schip onderdeel van de Nacht van Kunst en Wetenschap, waar De Spullenmannen in voorgaande jaren ook regelmatig te zien waren. Na Groningen vaart het schip door naar IJmuiden, waar het deel zal uitmaken van het Havenfestival op 29 en 30 juni.
Er staan ook al wat andere steden op de lijst, en inmiddels ook wat theatervoorstellingen. Kijk op www.serendiep.nl en kom eens kijken als Serendiep in de buurt is!

Festival Kaalstaart

Er komt ook weer een festival Kaalstaart aan. Dit jaar wordt in het weekend van 4 t/m 6 oktober de zevende editie georganiseerd. En deze keer op een wel heel speciale locatie: een vijftal schepen in de insteekhaven van Amersfoort. Omdat alles dit jaat op en om het water plaatsvindt, is er voor het eerst een thema: water. Daar hoeven de kunstenaars natuurlijk niets mee te doen, maar wie er wel inspiratie in vindt kan optimaal gebruikmaken van de plek! De inschrijving is geopend, kijk op www.kaalstaart.nl om mee te doen.

De WAR verhuist naar de Willem-III kazerne 

Na 20 jaar Warner Jenkinson gaat De WAR verhuizen! We gaan naar de Willem-III kazerne aan de Heiligenbergerweg 34-36. Opnieuw een inspirerende plek met een rijke historie! Deze historie zal zeker een plek vinden in de nieuwe bibliotheek die met De WAR mee verhuist.

Benieuwd wat we nog meer meenemen en willen gaan opzetten op de nieuwe locatie? Zie de pagina projecten.

Meer weten over de verhuizing?
De afgelopen jaren heeft de WAR een behoorlijk proces doorgemaakt rondom haar huisvesting en daar zitten we nog middenin. Nieuwsgierig wat er allemaal is gebeurd of wat de laatste stand van zaken is? Kijk in het logboek.

Voor meer over De WAR ga naar over ons.

Main Content

Zaterdag 21 september: WorldCleanUpDay       https://worldcleanupday033.nl/

Zet de datum vast in je agenda en help mee zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor een gezamelijke schoonmaakactie in de stad. Net als vorig jaar willen we aan de slag op verschillende locaties. De Eemhaven, de Dollardstraat en het Groene Spoor + Wagenwerkplaats staan in ieder geval op de shortlist. Maar we willen dit jaar ook andere locaties aanpakken.

Opnieuw relevant: Rechtbank: Gemeente Amersfoort handelde onzorgvuldig in procedure met De War

door Siem Eikelenboom – 19 april 2019

Zie reactie

In een procedure in het kader van de Wet openbaarheid bestuur (Wob) die De War aanspande tegen de gemeente Amersfoort oordeelde de rechter dat de gemeente ‘niet geloofwaardig’ en ‘instrijd met het zorgvuldigheidsbeginsel’ handelde. Het is maar de vraag of de gemeente zich bij het wissen van mailboxen van ambtenaren wel houdt aan de regels van de Archiefwet.

Naturalisatie

door Rob Lampe – 2 augustus 2019

NIEUWSBERICHTEN OVER AMERSFOORT WEST verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.) Deze brief wordt al sinds 2015 verzonden. Het is best mogelijk dat u geen interesse heeft of om andere redenen geen bericht wilt ontvangen . Stuur dan dit mailtje gewoon even terug. Dan verwijder ik uw adres. De verzameling adressen voor deze nieuwsbrief gebruik ik-als-particuier alleen om deze nieuwsbrief via bcc-adressering te verspreiden. Genoemde verzameling adressen gebruik ik niet voor andere doeleinden. Ik houd me aanbevolen voor uw tips om het nog beter te doen. Heeft u toepasselijk nieuws waarvan u vindt dat meer mensen dat zouden moeten weten? ik stuur het graag voor u door. 

Bij voorbaat dank voor reacties, met vriendelijke groet, Joke Sickmann