Eigenlijk zit de familie Van Gent al 110 jaar in het bakkersvak, want zo lang is het geleden dat grootvader Van Gent zijn bakkersbedrijf startte. Later zette de ene zoon van Van Gent de bakkerij voort, terwijl zijn broer meer in een leven als patissier zag. Nu is de bakkerij verleden tijd en viert de patissiertak Van Gent van 21 tot en met 26 mei 2012 haar 75 jarig jubileum onder de bezielende leiding van kleinzoon Hans van Gent, terwijl achterkleinzoon Jeffrey van Gent al volop meedoet in de florerende onderneming.SOESTERKWARTIER – Patissier is een creatief vak en bij Van Gent halen ze grote voldoening uit het zelf ontwikkelen van nieuwe heerlijkheden. ,,Een van onze laatste successen is de zoete tapas. Een doos met allerlei kleine zoetigheden, een klein taartje, een kleine brownie, aangevuld met lekkere cakejes. Dat doet het goed op de koffietafel. Een andere goede bekende is het koppelpoortkoekje, ooit speciaal bedacht voor het Koppelpoortfestival, maar nu al een vast gegeven in ons assortiment. De bedoeling is dat het echt wat van Amersfoort wordt en dat bezoekers van de stad het meenemen als souvenir. Een andere stadslekkernij is het Amersfoortse keitje een lekker gebakje gemaakt van amandelkoek.’
Iedere dag weer is alles in de vitrines van Van Gent supervers. ,,Die versheid is het kenmerk van de echte patisserie”, aldus Van Gent. ,,Het kleinbrood, het gebak en de taart, we maken iedere dag alles vers en zonder conserveermiddelen of andere toevoegingen, puur natuur. Daarom hebben we hier ook geen taarten in voorraad staan, maar kun je ze tot een dag van te voren bestellen.
En dan precies op maat, wil je er een voor elf personen of eentje voor 26 of voor 47, het maakt niet uit, wij maken het.”
Logotaarten of petit fours met een logo voor ondernemingen en de taarten voor een cateringbedrijf, ook daar draaien de patissiers van Van Gent hun hand niet voor om. ,,Voor een cateringbedrijf is het maken van taart te tijdrovend, daarom laten ze dat deel van het menu graag aan ons over. Ook onze logoproducten voor ondernemingen vinden gretig aftrek voor zakelijke bijeenkomsten.:
De biologische trend in de patisseriewereld kan op Van Gents enthousiasme rekenen. ,,Duurzaamheid vinden we hier enorm belangrijk en biologische producten zijn beter voor mens en het milieu, daar is iedereen nu wel van overtuigd.
Ik ben dan ook heel blij dat we steeds meer biologische grondstoffen kunnen betrekken, mijn inschatting is dat binnen nu een jaar alles wat we hier zelf maken volledig biologisch is.”
Van Gent PatisserieNoorderwierweg 137 3812 DD Amersfoort 033 461 54 57 info@vangentpatisserie.nl www.vangentpatisserie.nl

Bron: Stad Amersfoort