Wie kent haar niet; Jolande Koelewijn, Sociaal medewerker samenleving bij Welzin,  van het 1e uur.  Een altijd bezige “bij” in het Soesterkwartier. Met een agenda die uitpuilde van de afspraken, soms dubbel of als notitie op de achterkant van een bierviltje, naar haar volgende afspraak afgaand.

1 januari zal zij haar nieuwe baan als “Buurtnetwerker” in de Kruiskamp gaan vervullen.

Quote: Als sociaal werker probeer je mensen een stapje verder te helpen op de maatschappelijke ladder. Dat heeft vaak betrekking op wonen, leefbaarheid, opvoeding, zorg en ondersteuning. Ik ben een gedreven sociaal werker. Ik ben ondernemend en zie altijd kansen en mogelijkheden. Mijn kracht is dat ik mensen kan verbinden vanuit hun persoonlijke kwaliteiten. Mijn creativiteit gebruik ik om de juiste vormen voor samenwerking en projecten te vinden. Als werker sta ik naast de bewoner.

In het Soesterkwartier was Jolande veelal druk doende met zaken op  het gebied van jeugd en opvoeding.

We kennen haar dan ook van: de Kinderwijkraad; De ABC scholen; Mamacafé: Oudercafé : Repaircafé: Buurtnetwerken: Buurtbrunches: Kinder Resto; Activiteiten Bomenbuurt West; Woeste Woensdagmiddag: Ouder inloop Magneet: Zomervakantie activiteiten; NLdoet actie: Voorzitster gezamenlijke netwerken: Coaching van Kies & Co: En als ze tijd over had, zorgde ze er voor dat kinderen konden schaatsen, of tegen gereduceerd tarief eens naar de Bios konden. Een activiteit in successie was de Kinder Resto waar jonge kinderen leerden koken en alles wat er aan ethiek voorbij kwam. Of een brei- en haakclubje in Puntenburg. Teveel om op te noemen.

Een mega prestatie wat Jolande in het Soesterkwartier, als organisator, aanzetter, begeleider of uitvoerder. een duizendpoot op het gebied van sociale dienstverlening t.a.v. jeugd, baby’s, heeft volbracht.s

En bovenal, Jolande je bent gewoon een heel erg leuk mens om mee samen te werken. Wij, het Soesterkwartier, maar zeker de redactie, gaan je erg missen. We wensen je natuurlijk wel een “dijk”van een baan in de Kruiskamp. Ons pad zal zich zeker nog vaak kruisen.

De redactie wijkwebsite

Nel/ Sjaak en Karel.

Jeugd Persbureau

Salim / Nova