Donderdag 29 augustus de laatste dag van het jeugdvakantiefeest in de speeltuin stond in het teken van het traditionele reisje dat elk jaar het jeugdvakantiefeest afsluit. Dit jaar was er gekozen voor indoor pretpark Kidzcity in Utrecht.

Om half tien (het vertrek zou om tien uur zijn) werd binnen door de vrijwilligers de tas met de nodige versnaperingen gereed gemaakt. Daarbij viel op dat er een groot aantal nieuwe gezichten te zien waren, een goede zaak dat er mensen zijn die de speeltuin op deze manier willen helpen, en natuurlijk de ‘oud’ gedienden die trouw elk jaar weer van de partij zijn. Verschillende waren zelfs de hele week aanwezig.

Hulde voor al deze mensen!

De bus was inmiddels ook gearriveerd en stond rustig af te wachten wat er zou gaan gebeuren.

 

Ver voor tien uur waren de eerste deelnemers al aanwezig maar met de speeltuin in de buurt is even wachten geen straf. Om even voor tien uur kwamen de vrijwilligers naar buiten en projectleidster Anita (tevens reisleidster) nam kort de gang van zaken door. De leider/leidster van de groepjes werden voorgesteld en de kinderen ingedeeld in hun groepje.

Sommige konden niet wachten en stormden gelijk naar de bus…… andere moesten eerst innig afscheid nemen van pa of ma maar uiteindelijk dan toch maar mee. Maar voor het instappen eerst de gebruikelijke groepsfoto’s. De buschauffeur vertelde dat iedereen zijn gordel om moest en na het beroemde ‘Amersfoorts kwartiertje’ was het eindelijk zo ver klaar voor vertrek!

De speeltuin lag er na vertrek van de bus verlaten bij…….

Verschillende vrijwilligers ‘van de dag’ hebben wat foto’s gemaakt in Utrecht bij  hartelijk dank hiervoor!

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel