Vrijdag 30 Augustus, Het was een drukte van belang in de Dollardstraat ter hoogte van speeltuin Rivierenwijk. Het gebeurt ook zelden dat er een 7 meter hoge, mobiele klimwand – kompleet met bel bovenaan – in de straat staat.

De klimwand was een van de sport en spel-onderdelen die ter ere van de 15e verjaardag van Zomerhuttenbouwen, werd opgezet.

De NUSO-bus – eerder ook al gezien bij activiteiten in de wijk -zorgde voor verschillende andere sport en spel attributen.

Een tafelvoetbalspel, ringwerpen, vier op een rij en nog wat spellen stonden snel.

Terwijl de vrijwilligers druk doende waren met het opruimen van alle hout uit de opslaghoek konden de kinderen vast aan de gang met de eerste sport en spelactiviteiten.

De container van de ROVA was met hulp van heel veel man en vrouwkracht in no-time gevuld.

Op de plek waar de opslag was geweest, werd snel geveegd zodat de poffertjeskraam en het springkussen er “veilig” geplaatst konden worden.

En zo ging het verder ook, vrijwilligers opruimen en schoonmaken, en kinderen klimmen, voetbalspelen, ringwerpen. En, zekerheid voor alles, “elke minuut controleren” of de poffertjes al op de plaat lagen.

Toen de poffertjes dan ook “eindelijk” in de ogen van de kinderen, op de plaat gingen stond er ook in no-time een gigantische rij wachtende kinderen.

De sloopacties waren soms wel van de rigoreuze macho-achtige soort, namelijk: gewoon met grof geweld.

Al maakte één van de kinderen een opmerking dat z’n broertje er nog inzat, de slopers hadden echt wel eerst gekeken dat, dat niet het geval was.

“Dikke pret” was er onder de vrijwilligers, maar ook onder de kinderen ruimschoots.

Alles bij elkaar verliep de afbraak heel vlot. Het terrein weer spijkervrij maken, dat is nog wel een dingetje.

Na 15 jaar handwerk is het misschien toch tijd om de hulp van een machine-achtige magneet te gaan overwegen? Het terrein is immers best groot, zekers als men bedenkt hoeveel spijkers er gebruikt worden in zo’n week van bouwen.

Aan het eind van de middag toen de kinderen weer naar huis waren, was het tijd voor een feestelijke afsluiting voor de vrijwilligers.

Pizza eten met ongeveer 100 mensen, die bovendien muzikaal verrast werden door een live optreden van Victory Boogie Woogie.

Een week met bovengemiddelde temperaturen, zonder een spatje regen. Geen ernstige ongevallen, prima samenwerking en hele goede sfeer.

Gemiddeld genomen zo’n 70 kinderen per dag, die dank zij de inzet van al die vrijwilligers, en speeltuin Rivierenwijk – die het terrein steeds beschikbaar stelt, een grandioos leuke dag of dagen gehad hebben. Top!

Sfeerimpressie: Nel Groenendijk

Foto’s: Nel Groenendijk en Robin Wiersma