Fotoreportages: Artikel openen en

Fotoreportage 1  Priscilla Reuvers-Den Enting KLIK HIER.

Fotoreportage 2  Ellen Westerhof KLIK HIER.

De 4e en laatste dag van het jeugdvakantiefeest beloofd een geweldige dag te worden alles is uit de kast gehaald om er een gezellige dag van de maken. Iets geheel nieuws, al vroeg kwam de grote vrachtwagen van het verhuurbedrijf aanrijden om van alles uit te laden. Wat werd er allemaal opgebouwd? Een waar Hawaï decor!! Helaas liet het zonnetje het afweten, viel er een druppeltje regen maar het mocht de pret niet drukken. Gelukkig had iedereen zijn zonnige humeur bij zich, dus dat kwam wel goed. Wat was er allemaal te doen: een groot schuimbad waar je naar hartenlust kon ravotten, mede omdat het zonnetje ons gade sloeg van achter een paar wolken was het soms best wel koud. Niet getreurd om warm te worden was er een heuse surfsimulator waar je je goed op warm kon surfen. Het leek wel of er echte golven aan te pas kwamen zo moeilijk was het om erop te blijven staan. Zo net na het middaguur ging de barbecue aan, het leek wel of iedereen het rook en eropaf kwam!

De hongerige magen werden gevuld met kippenpoten en worstjes, het was niet aan te slepen, maar vlees moet garen dus even wachten! Wel bij lekker hawaiaans eten hoort natuurlijk ook een bijpassend toetje en dat was…… Schaafijs in allerlei smaken, ook lange rijen vormde zich hiervoor. Wat was dat lekker!

Ja en als je dan je buikje rond hebt gegeten moet de spijsvertering ook op gang worden gebracht. Ook daaraan was gedacht! Een danseres kwam (voor degene die het wilde) om Hawaï dansles te geven leuk! Een aantal kinderen deden naar hartenlust mee en mocht zich na afloop ‘Hawaidanseres’ noemen.

Een ook al liet het weer het een klein beetje afweten, het was een geslaagde laatste jeugdvakantiedagfeest. Een pleister op de wonde: zondag is er nog Sport en spel bij de buurtkerk in deze zelfde speeltuin van 11.00 uur tot 14.00 uur.  Helaas voor de jongens en meisjes (misschien wel een opluchting voor de papa’s en mama’s) volgende week maandag beginnen de meeste scholen weer en is het uit met de pret. Maar….. de speeltuin is gewoon open en na schooltijd kan je gewoon komen spelen!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor en in de buurt 033.

In deze schoolvakantie is er veel te doen geweest in de speeltuin van speeltuinvereniging het soesterkwartier. Verschillende sponsoren hebben hieraan meegewerkt de speeltuin stelt dit zeer op prijs en is hier dankbaar voor. Mede dankzij hun hebben ze een onvergetelijke vakantie voor de kinderen weten neer te zetten. Er is een motor achter dit geheel, zij heeft met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers dit mogelijk gemaakt. Plannen gemaakt, is het uitvoerbaar, menig overleg is hieraan voorafgegaan.

Anita ik denk dat ik namens alle kinderen uit het soesterkwartier spreek:

Anita BEDANKT! TOP!

 

 

Verslag: Ton Schimmel

Fotoreportage 1: Priscilla Reuvers-Den Enting

Fotoreportage 2: Ellen Westerhof