De voorzijde van de Emmauskerk, heet binnenkort “Steunpunt”. Binnenkort ziet u een nieuw logo op de glazen voordeur. Het Steunpunt is een initiatief van de Protestantse Diaconie van Amersfoort. De diaconaal opbouwwerker is werkzaam voor heel Amersfoort, maar hier in het Soesterkwartier heeft ze haar werkplek en in de Inham in Hoogland. Ze sluit aan bij diverse tafelgesprekken over welzijn van mensen in stad en wijk. Maak vooral gerust een praatje met haar, ze luistert graag naar waar mensen werkelijk mee geholpen zijn. Jennie is aanwezig als het deurbordje op “open” staat en bezet of elders als het deurbordje op  “gesloten” staat.

Je kunt haar bellen of mailen van maandag t/m donderdag:

 

Diaconaal Opbouwwerker

Jennie Harmelink

dow@pkn-amersfoort.nl

0640307382

 

Samen met vrijwilligers van andere organisaties wordt het Steunpunt een informatie punt voor de buurt. In het Steunpunt wordt je op weg geholpen en wegwijs gemaakt naar het vinden van de juiste hulp en oplossingen. Er komt een info bord voor op het terras met vaste openingstijden voor steun en informatie:

 

 

Maandagmiddag:  Heb je even voor mij

14.00-15.30 Inloop voor het melden van kleine klusjes rond huis en tuin. Soms lukt het niet (meer) om iets gedaan te krijgen. Soms omdat leeftijd je minder mobiel maakt, een partner je is ontvallen, of omdat je gezondheid je (tijdelijk) in de steek laat. Een helpende hand kan dan echt een hele opluchting voor je zijn. Kom gerust even binnenlopen en vertel waarmee we je van dienst kunnen zijn.

Ook mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor een buurtbewoner uit het Soesterkwartier, zijn welkom om zich aan te melden.

 

Zo zien we om naar elkaar in het Soesterkwartier!

 

Woensdagmorgen: Open spreekuur voor vragen over je financiële gezondheid

10.00-12.00 Rondkomen in deze tijd waar vaste lasten en levensonderhoud een stuk duurder zijn geworden, valt echt niet mee. Maar als je nachtrust gehinderd wordt door geldzorgen en je dag verpest wordt door kopzorgen, wordt het tijd dat je aan de bel trekt! Op het open spreekuur loop je dus binnen zonder afspraak. De vrijwilligers van schuldhulpmaatje zijn opgeleid in het slim omgaan met je inkomen, maar lezen ook graag even met je mee met vervelende en lastige ambtelijke brieven. Ook als je het lastig vindt om formulieren in te vullen en/of een telefoontje moet plegen naar een instantie kan een maatje je ondersteunen. Mogelijk kunnen ze je ook besparingstips geven of andere vragen op financieel gebeid beantwoorden.

 

Zit er niet te lang mee. Kom er mee! Samen komen we verder!

 

Woensdagmiddag: Kopje Aandacht

14.00-15.30 Bij mooi weer buiten achter de kaasboer op het terras, maar bij minder mooi weer binnen in de gezellige ruimte van het Steunpunt, staat een tafel en stoelen. Bedoeld voor voorbijgangers om te zitten voor samen even een kopje thee of koffie. Want thuis in je eentje zitten of met je huisgenoot, kan altijd nog wel. Maar even tijd nemen voor je zelf samen met wijkbewoners doen we niet zo vaak. Elkaar (beter) leren kennen in een wijk, maakt de saamhorigheid sterker. Vrijwilligers van Leger des Heils bieden u daarom gratis een koffie, thee of ranja. Maar voorbijgangers geven zelf invulling aan een gezamenlijk gezellig momentje.

 

In Soesterkwartier respecteren we elkaar en we zorgen dat ieder mens mee telt!