Fotoverslag: artikel openen en KLIK HIER.

Deze derde dag van het jeugdvakantiefeest stond helemaal in het ‘teken van herkenning’. Woensdagmiddag, de traditionele kinderbingo en van 11.00 uur tot aan de bingo de grote spelletjes bus van de NUSO.

De Nuso bus arriveerde mooi op tijd en in mum van tijd stonden alle spelletjes klaar, soms met wat hulp van kinderen, maar vele handen maken licht werk nietwaar. Nadat enkele skelters nog even een ‘service beurt’ hadden gehad kon er naar hartenlust geskelterd worden. Ook van de oudHollandse spelletjes werd dankbaar gebruik gemaakt. Het is leuk om te zien dat veel van deze ‘vergeten’ spelletjes het toch goed doen bij de kinderen. Er waren veel kinderen aanwezig die zich vermaakten met alle spelletjes of het niet ontbrekende springkussen. Binnen werd vast de zaal klaargezet voor de kinderbingo, en de prijsjes uitgestald. Zo tegen half twee stond er een rij met enthousiaste bingo liefhebbertjes, die de vrijwilligers lange tijd niet hebben gezien. Gelukkig hoeven de kinderen onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren….. dus in allerijl nog een groot aantal stoelen erbij gezet in de bingozaal. Om even over half twee gaan de deuren open en mocht iedereen naar binnen, er kwam geen eind aan de rij, het leek of heel het soesterkwartier was uitgelopen voor deze kinderbingo! Zelfs degene die in hun tweede jeugd zaten kwamen meedoen met de Bingo, van hun werd natuurlijk wel verwacht dat ze de anderhalve meter respecteerden……Toen de laatste binnenkwam zat het podium helemaal vol, de kleine zaal van de speeltuin zat vol, elk open plekje op de vloer zat zelfs vol. Bingo juf Annie had de grootste moeite om boven het gekrakeel van alle kinderen uit te komen. Gelukkig is daar de techniek en werd de microfoon harder gezet zodat ze zich goed verstaanbaar kon maken. De eerste ballen kwamen uit de machine en iedereen begon hun nummers aan te strepen, de allerkleinsten met hulp van papa, mama, oma of opa. Veel mooie prijzen verdwenen in de kinderhanden! Gelukkig was het ook nog even pauze, je wordt natuurlijk wel dorstig en hongerig van al dat bingo spelen. De keukenbrigade verzorgde dat iedereen zijn hapje en drankje kreeg, een hele prestatie als er in één keer meer dan honderd liefhebbers op je af komen! Nadat de magen gevuld waren en de kelen gesmeerd ( je moet natuurlijk wel bingo kunnen roepen) ging juf Annie verder met de bingo en wederom wisselden de mooie prijzen van eigenaar. Na deze traditionele kinderbingo werd de zaal met de vrijwilligers weer gereed gemaakt voor de woensdag avond bingo die elke week plaats vind.

En zo kwam er weer een eind aan de één na laatste dag van het jeugdvakantiefeest van speeltuinvereniging het soesterkwartier.

Morgen is er nog een groot Hawaï feest in de speeltuin met als afsluiting een barbecue voor de kinderen. Ook dan zijn jullie weer welkom! Tot dan!

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt dankzij in de buurt 033 en een anonieme sponsor.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel