Dinsdagmorgen waren de vrijwilligers van de speeltuin al druk bezig om de zaal gereed te maken. Waarvoor? ’s middags zou een goochelaar komen, de verwachtingen waren hoog gespannen. Om 12 uur arriveerde eerst de auto met de springkussens die ook vandaag weer beschikbaar waren. Bij het arriveren van de springkussens arriveerden ook de eerste kinderen die niet konden wachten om er op te klimmen.

Gelukkig van de organisatie mochten de kussens wat eerder aan en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt! De goochelaar Maarten Bruins was er inmiddels ook met een auto vol attributen en begon met uitladen. De eerste toeschouwertjes zaten al dik voor twee uur op de eerste rij om zeker te zijn van een goed plaatsje. Tijdens het opbouwen van zijn toneel liet de goochelaar al enkele trucjes zien, ongeloof stond op de gezichten van de kinderen, hoe kan dat nu??

Om twee uur begon de zaal redelijk vol te lopen en de goochelaar begon met zijn show. Een truc met drie ballen in de kleuren van een stoplicht (verkeerslicht) rood, geel en groen deze werden op aanraden van de kinderen op de goede volgorde in een doos gedaan. De goochelaar beloofde iedereen een IPad als de ballen op de goede volgorde in de doos zaten, alle kinderen blij….. Maar zoals goochelaar Maarten al aangaf vertrouw nooit op een goochelaar….. hij maakte de doos open en…… een hele verkeerde volgorde dus helaas geen IPad….

Hij toverde ook nog de rode bal uit een washandje zomaar in de doos, samen met iemand uit het publiek en met hulp van het publiek, het was een heel gedoe, maar het lukte toch. De assistente van Maarten kreeg een mooie ballon gevouwen als een hondje. Een truc met kaarten, nu samen met een nieuwe assistent, uit een stapel kaarten, eerst liet Maarten zien op hoeveel verschillende manieren je de kaarten kan schudden, een kaart pakken met een nummer erop. Iedereen mocht de kaart zien behalve Maarten zelf, de kaart ging weer het spel in. Even schudden weet iedereen het nummer nog? Maarten pakte een tafeltje met een dobbelsteen onder een doek, zijn assistent klopte op het tafeltje met de dobbelsteen, het doek ging eraf en…. het nummer van de kaart stond voorop! Even later toverde Maarten met behulp van Mandy zomaar uit diezelfde dobbelsteen een heuse duif!

Het uurtje van de goochelshow vloog voorbij! Op het eind legde Maarten nog een goocheltruc uit en iedereen kreeg de goocheltruc mee naar huis, vraag maar eens aan de kinderen die aanwezig waren of ze hem een keertje voor u uitvoeren. Een echte goochelaar verklapt zijn trucjes nooit!! Na de goochelshow kon iedereen nog even ravotten op de springkussens en helaas daarna was de tweede dag weer tot een einde gekomen.

Wederom een zonovergoten dag met tropische temperaturen en veel tevreden kinderen. Morgenmiddag de 3e dag is er de traditionele kinderbingo met vele mooie prijzen!

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel