Op een zonovergoten maandagmiddag waande men zich in speeltuin het soesterkwartier in spanje. Een heuse churros kraam maakte het feest compleet.

 

 

De eerste vrijwilligers melden zich al ver voor twaalf uur.

Even over twaalf arriveerde de bekende Nuso bus en begon met uitladen, de oudhollandse spelletjes kwamen weer voor de dag, en natuurlijk werden de skelters en het springkussen niet vergeten, het trok gelijk al de eerste bezoekertjes: “meneer, meneer wanneer wordt het springkussen opgeblazen, en mogen we al op de skelters?” Geduld is een schone zaak maar probeer maar eens te wachten met zo veel moois.

 

 

De churros kraam melde zich ook, het was voor het eerst dat zij hier op het jeugdvakantiefeest aanwezig waren. De wagen werd op de plaats gezet maar bleef nog even dicht…… Eerst moesten de verse churros gemaakt worden het vet verwarmt prullenbakken klaargezet voor het afval. De aanwezige kinderen keken zowat de lekkernij klaar. Zodra de voorkant van de kraam open ging was het dan ook een drukte van belang, de mensen in de wagen hadden het druk. De magen werden even lekker gevuld met deze Spaanse lekkernij.

 

 

 

 

Daarna was het weer spelen geblazen.

Natuurlijk kwamen ook de  ‘oudere’ jongeren aan de beurt en ook deze lieten zich de lekkernij goed smaken, de rest van de middag was het een komen en gaan bij de kraam. Binnen aan de bar waren ook verschillende verkoelende drankjes te verkrijgen al dan niet met extra ijsklontjes.

 

 

Kortom een geslaagde eerste dag waar men dankzij de medewerking van het weer, zich even een middagje in Spanje waande.

Dag 2 is er o.a. een goochelshow en staan er een aantal springkussens op het programma. Het beloofd weer een mooie dag te worden dus succes verzekerd!

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel