Dinsdag 27 Augustus, Door enkele probleempjes met computer en randapparatuur, een sfeerimpressie van 2 dagen in een artikel.

Maandag 26 Augustus, een grote groep mensen in de wachtrij voor de inschrijvingen. De opkomst was dermate dat er pas rond 10.15 uur begonnen kon worden met de uitleg en de regels.

Een grote hoeveelheid nieuwe en al wat oudere handschoenen, oude en nieuwe zagen, en ander oud en nieuw gereedschap in de bekende emmers lagen, en stonden klaar. In afwachting van de aankomende bouwploegen, die de materialen goed konden gebruiken.

Een grote EHBO koffer met de verschillende verbandmiddelen werd nog even gecheckt en aangevuld.

Dit natuurlijk puur uit voorzorg, en uitsluitend te gebruiken door  de bijbehorende EHBO-ers, voor het geval iemand onverhoopt in iets anders zou zagen of nagelen dan in het daarvoor aanwezige hout.

Pallets en plaatmateriaal lag op het omheinde terrein. Pallets waren er ruimschoots, het plaatmateriaal was daarentegen de eerste dag toch wat magertjes/ zo leek het in elk geval.

Verder waren er ook de verschillende aankledingsstoffen, en verfjes om na de bouw de boel wat op te leuken.

De pauzes, de do’s en don’ts werden verteld:

Pallets moeten minimaal met z’n tweeën gedragen worden. Er moet eerst gebouwd, en daarna pas de attributen kiezen en de aankleding doen.

Begin van de middag zou de burgemeester gekozen worden die aan het eind van de dag de mooiste hutten aan zou wijzen.

Na dit verhaal, werd het rennen naar de handschoenen, de bouwmaterialen en de plekken waar gebouwd zou gaan worden. De schaduwplekken hadden duidelijk de voorkeur.

Het was dan ook wel erg warm en er zou dan ook extra drinken zijn in de vorm van een limonadetap.

Foto-album dag 1 Foto’s van de start gemaakt door Nel Groenendijk, en eindresultaat van de Huttenbouwdag en verkiezing Burgemeester door: Maaike Hesseling

Dinsdag 27 Augustus, dag 2 van de Huttenbouw. Iets later op de ochtend, er waren al volop bouw en aankledingsactiviteiten gaande.

De sfeer was er weer een van saamhorigheid en samenwerking. Al lijken de bouwplaatsen hier en daar chaotischer dan andere jaren, het gaat om het resultaat en hoe het tot stand komt.

In samenwerking werd de zaag gehanteerd onder het deskundig toeziende oog van de EHB-er, die toch liever een dagje niets te doen had dan heftig verband plakken. Een kleine aanwijzing werd dan ook gegeven, en ja er werd naar gehandeld ook.

Op een andere plaats was men druk aan het timmeren aan een bouwwerk dat een staaltje architectuur leek te bevatten.

Onderwijl werkt de zonnestoel uitgeprobeerd, “even genieten van het warme zonnetje, combineren met comfort-test van de stoel”. Want ook de stoel was een bouwwerk, en moest dus wel op allerhande zaken getest worden.

Weer ergens anders werd de grafittispuit gebruikt om de aankleding op te leuken, en een mededeling op te doen.

Zo kwamen ook deze tweede dag bijzondere bouwwerken tot stand, voor beoordeling door de Burgemeester van de dag.

En omdat het de hele week toch wel een beetje feest is, zijn er elke dag behalve de bouwactiviteiten ook andere dingen te doen en te beleven.

Woensdag, donderdag en vrijdag staan nog voor de boeg….en elke dag weer zo tussen de 14 en 20 vrijwilligers paraat, die zorgen voor: hulp, begeleiding, de EHBO, en/ of de inwendige mens met fruitborden en limonade.

Petje af voor deze enthousiastelingen die toch ondanks de warmte paraat staan om dit mogelijk te maken. En dat alweer 15 jaar lang, vandaar ook een soort van feestweek.

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk

Overige foto’s dag 2: Robin