Donderdagmorgen het is droog, de voorspellingen lijken goed zou het dan toch een droge dag gaan worden? Op deze laatste dag van het jeugdvakantiefeest staat het jaarlijkse reisje op stapel, vorig jaar nog naar Utrecht Kidzcity, dit jaar weer naar de Juliana toren in Apeldoorn.

Al vroeg melden de eerste kinderen zich tja dan toch nog maar even de speeltuin in om de eerste energie kwijt te raken ( wel zo fijn voor de begeleiders in de bus straks…). De begeleiders druppelen binnen, de tassen met de diverse versnaperingen worden klaargemaakt, koffie is gezet. En onder het genot van een bakje koffie vraagt chef d’équipe Anita het woord, zij legt in het kort uit wat van de begeleiders verwacht wordt en neemt ook nog even de corona maatregelen in de bus door… dus mondkapjes. Gelukkig was dit bij de meesten bekend en hadden welf voor mondkapjes gezorgd. Voor degene die ze niet hadden waren ze aanwezig.

Na de statiefoto’s, koppen tellen, nog eens tellen, groepjes indelen en de bus in, een extra grote bus dit keer. Ook voor busmaatschappijen gelden coronaregels. Als iedereen zit ook nog even een speech van de buschauffeur en de reis kan beginnen! De stemming zit er al gelijk goed in, de kelen worden geschraapt en het ‘We zijn er bijna’ schalt door de bus. Na een voorspoedige reis werden bij aankomst bij de Juliana toren weer koppen geteld en kon het festijn beginnen. De dag was haast te kort, het was zo weer half vier, en de reis terug kon weer beginnen, wat minder rumoerig als de heenreis….. veel oogjes vielen dicht van de inspanningen deze dag.

En alweer snel kwam de speeltuin in zicht, en daarbij was het jeugdvakantiefeest van 2020 weer ten einde. Nog een paar dagen en iedereen kan zijn energie weer stoppen in de school, welke maandag weer beginnen.

 

Verslag en foto’s, Ton Schimmel

Foto’s Anita den Enting