Op de woensdag van het jeugdvakantiefeest is de traditionele kinderbingo, zowat een begrip geworden in het soesterkwartier, al ver voor half twee melden de eerste bezoekers zich al. De zaal en vrijwilligers waren nog niet helemaal gereed dus het vriendelijk verzoek om nog even buiten te wachten. Om één uur ging de zaal open en de bingo liefhebbers stroomden binnen, om een goed plekje te zoeken, dit op aanwijzingen van Anita, die alles keurig volgens het Corona protocol plaats liet vinden. Volwassenen 1.5 meter, en kinderen ouder dan twaalf ook op anderhalve meter uit elkaar. De kinderen en de volwassen ‘kinderen’ ( die ook vrolijk mee bingo-en) zaten al voor half twee in de starthouding.

Om half twee heet Manie iedereen welkom en de bingo gaat van start. De allerkleinsten met hulp van mama, papa of opa en oma, de wat ouderen ging het prima zelf af. En de nog wat oudere kinderen vonden vaak hun telefoon wat interessanter en liet het bijhouden van de bingokaarten over aan ouders of opa of oma. Bingo juf tante Annie zorgde ervoor dat iedereen rustig de tijd had om de nummers aan te kruisen, en soms wat schuchter klonk de ‘BINGO’ door de zaal. Controle juf tante Thea controleerde de kaart en even later: een goede bingo. Dan kwam pas de moeilijkste klus voor de kinderen, oei, welke prijs moet ik nu uitkiezen. Sommige hadden van te voren al uitgekozen, anderen namen hun tijd ervoor. Na drie ronden bingo was het pauze en de keukenbrigade had armen en handen te kort om iedereen van een drankje en een hapje te voorzien. Maar…….het is gelukt! Hoera voor de keukenbrigade!                    Rest nog twee ronden bingo, sommige kinderen waren toch wat liever in de speeltuin….. kleurden liever in hun kleurboek, maar ach hun secondanten namen het wel waar.

 

Dan nog een extra ronde! Met als prijs een mooie luidspreker, Ook deze vond zijn weg naar een gelukkige winnaar. En als het dan gezellig is is de middag ook weer snel om. Een aantal vrijwilligers stond alweer in de starthouding om de zaal op te ruimen, volgeschreven bingokaarten, lege frikandelbakjes lege chips zakjes lege bekertjes alles werd weer keurig opgeruimd en de zaal is weer klaar voor de volgende activiteit.

 

Morgen alweer de laatste dag van het jeugdvakantiefeest 2020 dan staat het traditionele reisje op de agenda, de Julianatoren in Apeldoorn. Wij hopen dat het weerbericht ons goed gezind zal zijn.

 

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel