Dinsdagmorgen leek het er op dat de weergoden ons iets gezind waren, helaas bleek dat valse hoop. Henk kwam weer twee luchtkussens brengen en tijdens het opblazen begon het al wat te spetteren….het werd droog misschien dan toch? Weer valse hoop, het begon te regenen, de churros kraam was inmiddels ook gearriveerd de kinderen (en veel ouders) kwamen toch richting speeltuin.

Er stond immers een heuse roofvogelshow gepland en iedereen was nieuwsgierig, van twee tot drie uur zou de happening plaats vinden. Voorlopig werd er eerst volop gebruik gemaakt van de springkussens, regen of niet gesprongen werd er! De churros kraam was klaar met de voorbereidingen en ging open en een lange rij vormde zich voor de kraam, sommige met en sommige zonder paraplu het begon wat harder te regenen. De smaak van de churros was er niet minder om en iedereen deed zich tegoed aan deze lekkernij.

Inmiddels arriveerde er ook een grote witte bus, Settels stond er op, ja daar was hij dan waar zowat iedereen voor gekomen was! De roofvogels! Het voetbalveldje was het doel, hier zou de show plaatsvinden. En het regende en regende…… de die hards lieten zich hierdoor niet verslaan. De valkenier vroeg aan iedereen om een grote kring te vormen rond het veldje, dan kon iedereen het goed zien. De regen was niet in het voordeel van de vogelshow, de meeste vogels vliegen immers niet met de regen zo graag. Jeroen vertelde dan ook dat hij de vogels niet kon en ging dwingen om te vliegen, hij laat het aan hun zelf over. Dat Jeroen een vakman is bewijst wel wat hij allemaal wist en vertelde over deze roofdieren, hun eigenschappen en hun eigenaardigheden. Het werd een leerzaam en interessant uurtje met een geweldige show, een demonstratie die in alle rust en kalmte werd gegeven en….. de vogels vlogen! Het uurtje was ondanks de soms best wel harde regen erg snel voorbij. Misschien onder betere weersomstandig heden voor herhaling vatbaar? Met dank aan mijn buurman die een paraplu boven mij hield heb ik gelukkig best wel leuke foto’s kunnen maken. De iets witte strepen op de foto ligt niet aan uw beeldscherm maar dat is de regen die ook graag op de foto wilde.

Morgen dag drie van het jeugdvakantiefeest, dan staat er de kinderbingo gepland ook dan zijn jullie weer van harte welkom in de speeltuin, tot dan!

 

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel