Fotoreportage: artikel openen en HIER KLIKKEN.

Tja, als het jeugdvakantiefeest er is betekent dat twee dingen, één leuk ding en één wat minder leuk ding. Het leuke is dat er 4 dagen volop activiteiten zijn in de speeltuin. Het minder leuke moeten we maar even snel vergeten en dat is dat volgende week de scholen weer beginnen……..

Het is vandaag de eerste dag van het jeugdvakantiefeest, mooi weer het zonnetje was zowat de hele dag aanwezig en dat brengt altijd vrolijkheid met zich mee. Er waren maar liefst twee springkussen, één was een heuse unicorn! En eentje een giraf. Er werd volop gesprongen en de meest vreemde capriolen werden uitgehaald. Ook was de opperglijmeester weer van stal gehaald want de waterglijbaan was ook weer aanwezig, met kleren of in zwempak het maakte niet uit maar gegleden werd er! De baan was weer spekglad. Het badje was aan het eind weer gevuld met ijskoud water maar mocht de pret niet drukken. De koningin der suikerspinnen was ook aanwezig en die voorzag iedereen van een lekkere suikerspin, een lange rij vormde zich voor deze traktatie. In de loop van de middag kwam er een vreemd uitgedoste man met een karretje het terrein op, een heuse ‘ballonnenclown’ hij maakte voor iedereen die wilde (en dat waren er veel!) een leuk figuurtje van een ballon. Sommige keken vol aandacht naar wat hij allemaal deed, je hoorde ze denken: zou ik dat thuis ook kunnen? Ook lange rijen vormde zich hiervoor iedereen ging met een leuk ballonfiguurtje naar huis!

En als het dan gezellig is is de dag ook weer snel afgelopen, helaas. De springkussens werden uitgezet en er bleef een hoop plastic over evenals de waterglijbaan, daar bleef alleen ook nog wat water met zeep over. Henk kwam weer om alles netjes op te vouwen en op te rollen en de attributen verdwenen weer in de bus.

Morgen dag twee van het jeugdvakantiefeest, met o.a. een roofvogelshow en een onvervalste hollandse poffertjes kraam. Tot dan!

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor en in de buurt 033.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel.