Foto serie 1 open het artikel en KLIK HIER

Foto serie Priscilla Reuvers-Den Enting KLIK HIER

 

Dinsdag, de tweede dag van het jeugdvakantiefeest alweer, vandaag 1 springkussen, een stormbaan, poffertjes en het hoogtepunt van de dag een heuse roofvogelshow. Het weer was goed, zonnetje verdween even achter de wolken maar wilde ook al weer snel van de partij zijn, gelukkig. De grote stormbaan van maar liefst 17 meter lang werd ’s morgens als eerste opgebouwd, de kinderen stonden al snel in de rij om hun uithoudingsvermogen te beproeven. In de loop van de dag is gebleken dat met het uithoudingsvermogen van de kinderen niets mis mee is……Deze keer een heus Dino springkussen, de eerste kinderen melden zich al toen het kussen nog opgezet moest worden tja wat doe je doen als het nog niet klaar is? ……Juist je helpt gewoon mee om het goed neer te zetten des te eerder kan je springen! Binnen mum van tijd stond het springkussen en konden ze naar hartenlust springen en hun weg zoeken door het doolhof binnen in het kussen.

Als je dan zo druk bent begin je je maag ook wel wat te voelen, ook daar was voor gezorgd. Zo rond het middaguur verscheen er een heuse poffertjeskraam, snel werd de ‘poffertjeswagen’ op zijn plaats gezet worden en konden de medewerkers van Kok cateringservice snel beginnen met poffertjes bakken . Als snel vormde zich een lange rij met kinderen hiervoor die zich te goed deden aan de overheerlijke poffertjes.

Dan het hoogtepunt van deze dag, een gave roofvogelshow, vorig jaar helaas in het watergevallen vanwege de vele regen, vandaag schitterend weer hiervoor.

Jeroen weet verschrikkelijk veel van roofvogels en vertelde honderduit. Jeroen verzorgde samen met zijn collega een schitterende show met verschillende roofvogels, vertelde veel over de eigenschappen van de vogel. Dat de vogels ook laag (erg laag zelfs) konden vliegen op zoek naar hun prooi werd gedemonstreerd, iedereen moest gaan liggen op de grond waarbij de vogel rakelings over je heen vloog. Dat verschillende kinderen dat wat eng vonden bleek wel van sommige angstige gezichtjes. Na afloop mochten de kinderen 2 roofvogels voeren, de kinderen vonden het fantastisch! Ik weet niet of ze het doorhadden dat het stukjes van kuikentjes waren…… Met het einde van deze, voor herhaling vatbare, vogelshow kwam er ook een einde aan dag 2 van het jeugdvakantiefeest de kussens werden weer opgeruimd en ingeladen voor een volgende keer.

Morgen is er de NUSO –bus met verschillende spelletjes en ’s middags de traditionele kinderbingo met mooie (kinder)prijzen. Tot morgen!

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor en in de buurt 033.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel

Fotoreportage Priscilla Reuvers-Den Enting