Foto reportage: Klik hier.

Zoals al een groot aantal jaren gebruikelijk is op de laatste zondagen van de zomervakantie is er de sport en spel middag van de Buurtkerk. Zo natuurlijk ook in 2021. Deze zondag beloofde niet veel goeds wat het weer betreft, regen en regen en nog eens regen. Gelukkig mocht er deze keer van speeltuinvereniging soesterkwartier gebruik worden gemaakt van de grote zaal en werd er tijdig besloten om het spellencircuit naar binnen te verplaatsen. Gelukkig want toen de middag begon kwam het met bakken naar beneden zetten. Om twee uur waren er nog wat weinig kinderen, en degene die binnen kwamen zagen er uit als ‘verzopen katjes’. Gelukkig was het tussen de buien door droog en er druppelden zo gestaag toch heel wat kinderen naar binnen. Bij het aanmelden kregen ze hun ‘wedstrijd’ kaart en kon de pret beginnen. Zo was er het onvervalste blikken gooien, sjoelen en….. zelfs om een hoekje heen sjoelen, even wennen en de juiste tactiek weten te vinden en het ging goed! Leuk was het pluimpje schieten, erg leuk, en dat vonden de kinderen ook en gingen nog wel eens extra in de rij staan om dit spel te kunnen doen. Tussendoor was er om de droge kelen te smeren heerlijke ranja! De inmiddels gearriveerde DJ Daniël zorgde met vrolijke muziek dat de sfeer er goed in kwam! Ook was er de onvervalste spiraal, je moest wel een vaste hand hebben om hieraan mee te doen, de zoemer was verschillende keren te horen! In de hal was er een ‘strand’ gemaakt en moest je met je voeten (tenen) knikkers uit een zwembadje halen, wat voor sommige beste wel lastig was! Het stok vangen was best wel moeilijk je moest erg snel zijn om de stokken die naar beneden vielen te vangen.  Elk spel moest je drie keer doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen, alles was onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Maar……… wat gebeurde tegen het eind van het spellen parcours? Er stond een heuse prinses door de ramen heen te kijken, later kwam er nog een andere prinses naar binnen. De prinsessen kwamen vertellen dat de voorstelling over enkele ogenblikken ging beginnen dus degene die klaar waren mochten naar de kleine zaal toe.

Prinses Eleonora en prinses Salomé kwamen vertellen dat ze vanavond op bezoek bij het bal van de koning mochten komen en ze moesten eerst nog wat oefenen op hun blokfluit en nadat ook het ‘aftellen’ geoefend werd ( mocht van prinses Eleonora niet zo luidruchtig) Het kopje tee drinken werd ook nog geoefend, vooral niet slurpen en…. De pink omhoog houden! Zo gaandeweg bleek dat prinses Salomé eigenlijk helemaal geen prinses wilde zijn, maar een stoere ridder. Er werd kleding voor ridder Salomé uitgezocht maar …….. om een echte ridder te zijn moet je natuurlijk wel laten zien dat je stoer was en verschillende spannende opdrachten moet kunnen doen. Met behulp van de kinderen werd er een draak verslagen, een prinses gered uit de kasteeltoren, overwon de ridder haar waterangst. Daarna werd ze tot ridder geslagen door de (twee) koningen en kreeg ridder Salomé het ridder diploma. Met een ‘slotlied’ kwam met kindertheater op locatie DeepDeep en met hulp van alle kinderen een eind.

Oeds nam nog even het woord, er was namelijk nog de uitslag van het spelletjes circuit, de prijswinnaars kregen hun verdiende bronzen, zilveren of gouden medaille! Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Daarna was er nog de mogelijkheid om met prinses Eleonora en ridder Salomé op de foto te gaan.

Een leuke geslaagde middag met een top voorstelling als afsluiting was ten einde. Volgende week zondag is er weer een Sport en spel, dit keer wat vroeger van 11.00 uur tot 14.00 uur dan gaan we samen een lekkere lunch maken, is er een fotoshoot kan je je laten opmaken en nog meer! Ook dan zijn jullie van harte welkom.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel