De meeste vakanties zitten er weer op nog één weekje en de scholen beginnen weer voor de meesten een nieuwe klas of zelfs een nieuwe school. Traditiegetrouw wordt er dan op veel locaties activiteiten georganiseerd zo ook in de speeltuin van sv het Soesterkwartier, alles was weer uit de kast getrokken om de vele kinderen (en hun ouders) weer een aangename middag te bezorgen.

Speeltuin SK 14 augustus 2017. De NUSO bus was aanwezig met een skelterbaan, een springkussen en tal van oud Hollandse spelen waar naar hartelust mee gespeeld kon worden. Kinderen en hun ouders speelden hier volop mee. 4 op een rij, voetbalspel, blikken omgooien te veel om op te noemen. Het weer zat mee, droog en volop zon, soms zelfs wel erg warm vonden enkele medewerkers, de kinderen hadden hier geen moeite mee en speelden en ravotten volop.

De versnaperingen werden tegen een wel hele lage prijs aangeboden, en voor iedereen die wat kocht was er een gratis spekje. Nog kon het niet op, Willems poffertjes kraam was ook aanwezig iedereen kon hier gratis poffertjes halen, de kinderen, maar zeker ook de volwassenen die zich ook weer even kind voelden maakten hier gretig gebruik van zo tegen half vier was Willem ‘los’ zoals ze dat in de volksmond noemen en was het afgelopen met deze lekkernij.

De hele week zijn er nog vele activiteiten in de speeltuin (en daarbuiten), morgen een groot aantal springkussens, woensdagmiddag de traditionele kinderbingo en donderdag het slot-spektakel-stuk een trip naar de Julianatoren in Apeldoorn. De bus voor dit tripje zit nagenoeg vol dus als u kinderen heeft die mee willen (leeftijd 5 t/m 10 jaar)haast u!

Helaas geven de weergoden wat minder goed weer voor morgen, we hopen dat ze er helemaal naast zitten en dat het een mooie dag gaat worden, neem in elk geval je ‘zonnige’ humeur mee en ook morgen kan de dag niet meer stuk.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel