Zaterdag 27 oktober laat de Popronde in Amersfoort zien welke Nederlandse bands niet stil hebben gezeten dit jaar. De Observant etaleert twee bands die al op Pinkpop stonden en ook The Jacks spelen op deze locatie: de meest geboekte band van het reizende muziekfestival. De Fontys Rockacademie voegt twee van haar eigen veelbelovende acts aan het programma toe. De toegang is gratis.
                                                            Major Tom tijdens Pink Pop

De Observant is vereerd met een paar blikvangers van de Popronde. Major Tom opende dit jaar het grote Nederlandse festival Pinkpop na het winnen van de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit. Ook MADI was daar van de partij. Singer-songwriter Madi Hermens won in 2009 de finale van de Kunstbende. The Jacks is niet te missen tijdens de Popronde in 2012. De band bracht het afgelopen jaar 2 EP’s uit en was daarmee meerdere keren te gast bij 3FM. In het voorjaar tourde The Jacks mee met Anneke van Giersbergen door alle clubs van Nederland.
De Fontys Rockacademie voegt Isabelle Amé en To Twelve aan het programma toe. Isabelle speelde met haar band in het voorprogramma van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. Voor meer dan 90.000 mensen zong zij haar folksongs over love, life & pieces of Rock ’n Roll. To Twelve heeft haar driestemmige zang dit jaar tijdens hun tour in Ierland laten horen. Beide bands baseren zich op goedgeschreven songs en een eerlijke, warmhartige performance.
De Popronde is een landelijk reizend festival en vindt elk najaar plaats in een dertigtal steden. In 2012 werkt het festival voor het eerst samen met de Observant, wat 3 extra zalen met live muziek aan de avond toevoegt.
Tijdschema in De Observant:
20:00 MADI
20:45 MAJOR TOM
21:15   PLeaSe!
22:00 TO TWELVE
22:45  THE JACKS
23:15   THE APPLEJACKS
00:00 ISABELLE AMÉ


Bron: Dichtbij,You Tube