Amersfoort mag zich gaan opmaken voor alweer de vijfde editie van Gluren bij de Buren! Op 9 december 2012 wordt de hele stad in vervoering gebracht met optredens van amateurkunstenaars in verschillende woonkamers door de hele stad Amersfoort.

Het Gluren bij de Buren festival is in de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot het grootste huiskamerfestival van Nederland! Waar de doelstelling in 2008 nog was om 25 woonkamers te vullen stond de teller tijdens de editie in 2011 op 92 woonkamers verspreidt door alle wijken van Amersfoort!

Foto: Bas Stoffelsen

Op 09 december 2012 kunnen inwoners van Amersfoort verschillende optredens van Amersfoortse amateur kunstenaars bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Het concept is simpel: In de woonkamer vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats van een artiest. De woonkamer is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen!

Om de derde editie van Gluren bij de Buren weer tot zo’n succes te maken is de organisatie weer op zoek naar inwoners van Amersfoort die deel uit willen maken van het Gluren bij de Buren festival. Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Van woonboot, tot flatje, en van woongroep tot luxe villa.

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poezie. Niks is te gek.

Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl en is mogelijk tot uiterlijk 1 november. Wees er op tijd bij! Voorgaande jaren moest de organisatie meerdere woonkamers en artiesten teleurstellen.