Vrijdagmiddag 22 september, De Vijverzaal in wooncomplex Puntenburg was voorzien van verschillende “kraam” activiteiten. De “kramen” waren de verschillende tafels die voorzien waren van folders, inschrijfpapieren, en/of “goodies” als pennen, post-it’s, pepermuntjes en dergelijke. Sommige van de presenterende organisaties hadden ook banners, vlaggen en of zeilen.

Een kleurrijk geheel, waarlangs men in alle rust informatie kon “shoppen”. Natuurlijk biedt zo’n markt ook de mogelijkheid om eens te kijken of er een leuke vrijwilligersfunctie of andersom, enthousiaste vrijwilligers te vinden zijn. Contact maken werd dan ook volop gedaan.

Een kopje koffie of thee en een koekje, gelukkig waren er stoelen genoeg zodat men ook zittend in gesprek kon gaan. En er werden leuke, informatieve en ontroerende gesprekken gevoerd.

Het aanbod op de “markt” was heel divers; van gezellig samen kunnen eten bij, bijvoorbeeld Café De Gooijer, kaarten met de mensen van de Bewonersvereniging, even “onder de mensen” zijn Bij Bosshardt, waar door het raden van de hoeveelheid snoepjes een lunchbon gewonnen kon worden.

Heel wat anders, van belang voor nieuwe generaties, sparen bijvoorbeeld bij de Regiobank, Informatie vragen bij Indebuurt033 of een Elfje (rijmpje) laten maken door Myra van “Neus voor Contact”. Maar ook kon men informeren naar een reis met Eemland reizen of sporten met de Buurt-Sport-Coach.

Tot aan de informatie over wonen bij Lyvore en de rol van de mensen van het het Wijk-leerbedrijf daarin. En de Buurtuitvaart met informatie over de allerlaatste “ontspannen” reis.

De Bewonersvereniging had lootjes verkocht. Twee van de actieve mensen van de bewonersvereniging zorgden voor de trekking en de prijsuitreiking.

De 6 winnaars waren allemaal blij met hun prijs, maar de jongste van de prijswinnaars – Levi – was wel degene die de mooiste lach liet zien! Of de chocolaatjes de tocht naar huis “gehaald” hebben is zeer de vraag.

(Een liedje uit de oude doos “schiet voorbij” nu hebben we alleen nog maar een foto van “de choco-tjes”.)

Het was een gezellige ontspannen informatiemarkt, waarop de inwendige mens zeker niet tekort kwam maar doordat gelijk de link gelegd kon worden met de Buurtsportcoach of het In Balans Bij Bosshardt zal dat gewicht wel goed komen.

Voor de mensen die samen willen eten en het belangrijk vinden dat anderen daar ook op een andere manier dan financieel beter van worden, is er een paar keer per week inmiddels de mogelijkheid bij Café de Gooijer. Mensen van de Amerpoort leren daar verder aan een vak, terwijl de gasten lekker en eenvoudig kunnen eten.

Mede doordat er een paar zwangere dames naar de markt kwamen, werd het een markt van “bijna de wieg tot bijna het graf”.

Verslag en foto’s: redactie