CSC_3115De politie heeft op dit moment haar inzet in het Soesterkwartier verhoogd, omdat hier momenteel meer wordt ingebroken. Deze woninginbraken worden vooral in het weekend gepleegd met de piek op de vrijdagen. De inbraken vinden plaats met de volgende inbraakmethode:

Via de poort de achtertuin bereiken. Klimmen over de tuinschutting en openbreken raam/deur achterzijde woning. Als wijkagent vind ik het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze situatie. 

U bent als veiligheidsambassadeur of Maatje van Jack al extra alert en waakzaam. Daardoor levert u een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Wilt u uw buurtbewoners ook attent maken op dit bericht, zodat ook zij mee kunnen helpen aan de veiligheid in de wijk?

Misdaad in kaart
Een overzicht van de inbraken in uw buurt is te vinden op www.politie.nl bij het onderdeel ‘Mijn buurt’. U hoeft hiervoor alleen maar uw postcode in te vullen. Dit overzicht wordt dagelijks vernieuwd, zodat u een actueel beeld heeft van de inbraken.

Verdachte situatie? Bel meteen 112
Het blijft belangrijk direct alarmnummer 112 te bellen bij verdachte situaties. De pakkans van de dader(s) wordt hiermee vergroot. Ook deze informatie is altijd goed om mee te geven aan de mensen in uw woonomgeving. Onbekenden in de tuin van de buren, personen die in huizen gluren of glas-gerinkel zijn voorbeelden van verdachte situaties. Noteer het signalement van de verdachte, bijzondere kenmerken en een eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en/of leg deze vast met behulp van smartphone of camera. Maar, de veiligheid van u of uw buren staat voorop, dus neem hierbij geen onnodige risico’s (tip: zet de flits van uw camera uit).

inbraakVerklein de kans op inbraak
Het blijft zinvol om uw buurtbewoners te attenderen op preventietips, zoals het uit het zicht plaatsen van waardevolle spullen. Veel inbrekers komen bovendien een woning binnen via een open raam, deur of schuifpui. Het is dus belangrijk om ramen en deuren goed af te sluiten, als bewoners niet thuis of even boven zijn. Inbrekers maken bovendien gebruik van klimmateriaal dat rondom de woning voorhanden is, zoals kliko’s en losliggende ladders. Het is raadzaam om gereedschap en klimmateriaal goed op te bergen. Op www.amersfoort.nl/woninginbraak vindt u meer tips tegen inbraak. Goed hang- en sluitwerk verkleint de kans op woninginbraak altijd. Kijk hiervoor op www.politiekeurmerk.nl

Algemene vragen? Neem hiervoor contact op met het wijksecretariaat in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Met vriendelijke groet,

Wijkagent