wagenwerkplaats Er zijn plannen om de voormalige Wagenwerkplaats van NS een bestemming te geven voor onder andere woningbouw en andere stedelijke voorzieningen. Om dit mogelijk te maken zal medio 2015 een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Ter voorbereiding hierop wordt door NS en de gemeente Amersfoort gewerkt aan een Masterplan voor de Wagenwerkplaats.

Om goede keuzes te maken voor de toekomst van het terrein willen NS en de gemeente de mening horen van gebruikers, betrokkenen en belangstellenden. Daarvoor organiseren zij drie bijeenkomsten. Op 26 november jl. heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden. Klik hier voor een impressie. Met onder meer de input van die avond is in de afgelopen tijd gewerkt aan ruimtelijke scenario’s. Er zijn drie denkrichtingen ontwikkeld over de toekomst van het terrein.

NS en de gemeente willen graag met gebruikers, betrokkenen en belangstellenden van gedachten wisselen over deze denkrichtingen. Daarom nodigen wij u graag uit voor de volgende bijeenkomst:

Datum             |  woensdag 18 februari 2015

Tijdstip           |  19.30 uur – 21.30 uur

Locatie           |  Centraal Ketelhuis, Wagenwerkplaats (Soesterweg 320)

Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de denkrichtingen en vragen wij uw mening hierover. Daarbij staan vragen centraal als: welke kansen bieden deze denkrichtingen en welke voor- en nadelen ziet u? Met het antwoord op deze vragen wordt vervolgens een concept ontwerp van het Masterplan voor de Wagenwerkplaats opgesteld. In de derde bijeenkomst (maart/april 2015) worden de ideeën hiervoor gepresenteerd.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via een e-mail aan masterplan@imoss.nl.