Zaterdag 10 maart, De Vijverzaal van de Puntenburg-flat had een goed gevulde dansvloer. De dansers en danseressen waren enthousiast aan het dansen op nummers zoals onder andere: “Rock around the Clock”. Vanuit de hele wijk (en daarbuiten) waren mensen aan het bewegen op een andere, en voor hen leukere manier dan hardlopen of iets dergelijks.

Amateurs, bijna professionals, en professionele dansers vermaakten zich uitstekend. Hier en daar soms ernstig serieuze gezichten omdat de volgorde van de passen onder de knie gekregen “moest” worden. Een van de toeschouwers ging eerst maar eens dansen met een stoel om daarna zich toch bij de dansers te scharen. En om een reclametekst te citeren: dat zouden meer mannen (mensen) “moeten” doen!

De Vijverzaal zelf had helaas minder publiek dan men gewend is, maar dat kan natuurlijk te maken hebben met de griepgolf die nog heerst. De dansers hadden er niet minder plezier in en oefening baart kunst. Al is het elke keer leuk om te zien.

In de hal zaten twee heren, deurwachters(?), die zich nog niet tot de categorie line-dancers voelden aangesproken. Nu zou rolstoel-line-dance ook weer net een andere techniek vereisen die onder de doorsnee line-dancer niet bekend is, maar misschien kan dat nog ontwikkeld worden.

Verslag en fotoverslag: Nel Groenendijk