Zondag 11 maart, Op diverse adressen in de wijk kan men van het “Gluren bij de Buren” genieten. De adressen die de redactie vandaag aandeed waren allemaal voorzien van live muziek, daarbij kon men er koffie, thee, limonade en koek of chocolade krijgen.

Bij het Wijkmuseum in de Sint Bonifatiusstraat op nummer 61 stond Vocal-group Jammin’ aangekondigd. Na een kort woord van welkom – en een uitleg over ontstaan van -, en hedendaagse tentoonstellingen in het Wijkmuseum – door Gezina, begon de a-capella groep te zingen.

Het eerste nummer ging over de koffievelden en wat mensen daar moesten doen. Het nummer werd dusdanig uitgevoerd dat men zich tussen de donkere Afrikaanse volken waande die de koffieplantages moesten bewerken. Ook de latere nummers die ze zongen en van beweging voorzagen, maakten het een boeiend geheel. Hier was duidelijk een goed geoefend -, en op elkaar ingespeeld koor aan het zingen. Wel was het jammer dat bij de eerste ronde slechts weinig publiek aanwezig was. Maar degene die er waren genoten zienderogen, en geheel terecht!

Na deze vlammende start, naar het tweede adres op de (redactionele) lijst: Noordewierweg 146. Daar aangekomen bleek dat het Gluren op nummer 145 was, bij Typisch Jij waar het duo Vintage optrad. Nummers als Wicked Witch (recent) tot aan nummers van o.a. Blondie passeerden de revue, terwijl er door de openstaande winkeldeur nog wat bezoekers aanschoven.

De naam van het duo paste uitstekend in de entourage van de winkel. Menigeen genoot dan ook deinend mee van de muziek. De nummers werden met plezier ten gehore gebracht en de gezelligheid van samen genieten, deed menigeen goed. Aan publiek was ook zeker geen gebrek.

Volgende adres op de “Gluren bij de Buren” route: Plataanstraat 18, In de Plataan trad op Project Eclips. Het moet gezegd, een passender nummer dan “Old and Wise” (Alan Parsons Project, originele nummer) kan men zich niet bedenken in een Woon-zorgcentrum voor ouderen, zoals De Plataan ( Lyvore) is. En het werd grandioos mooi uitgevoerd.

Ook een nummer van Ennio Morricone dat gebruikt werd in een Engelse tv-serie werd mooi neergezet. Soms moest er even “een draadje opgepakt” worden, maar dat was dusdanig goed gecamoufleerd dat weinigen daar iets van merkte. Het repertoire was van die omvang dat elke sessie andere nummers gespeeld werden, ofwel dit is een hele kleine sfeerimpressie.

Project Eclips bracht mooie muziek, kwalitatief zodanig goed ten gehoren dat sommige luisteraars er heel relaxed van in slaap vielen. Terwijl het voor sommige anderen even een traantje weg pinken, was. Kortom: ontroerend mooi! Publieke belangstelling was er ook zeker!

Fotoverslag: Nel Groenendijk

Djembé Eemlaan 15

De andere “reporter”zocht het heden in de “drum”sferen, te weten een grootse Djembé uitvoering. Eemlaan 15 was het decor van 10 tallen enthousiaste mensen die voor de gelegenheid ook waren gekleed in Afrikaanse kledij. Met “the master Djembé ” Abu Swalehvoor de groep moet het dan ook goed gaan. En dat ging het. De groep Djembé spelers, van jong tot wat ouder, gingen swingend van start. Het opzwepende ritme,resulteerde in het, buiten op de Eemlaan, stil staan van het verkeer. De familie Marokkaanse mensen schoof snel aan in de, voor deze groep,wat kleine ruimte. Een mooi optreden met niet alledaagse muziek.

Rock band. Puntenburgerlaan 5 E

The Old Man’s Project. Een terugkerende verschijning deze muzikale omlijsting van gitarist, basgitarist, drum en zangeres. Een coverband met een breed repertoire van de jaren ’60 tot aan nu, voornamelijk gericht op blues-rock (jefferson airplane, cream, neil young, small faces, talking heads, the cure, etc). In de wat verduisterde woonkamer, een sfeer neerzetten, als ware het een optreden in Carnegiehall . Of dat de insteek was, zal wel niet, maar het resultaat van dit optreden komt goed in de buurt. De covers van bekende artiesten, werden virtuoos gebracht. Een succesvolle groep. En dat je een bekken gebruikt als “cowbel” geeft toch een apart effect. Net als vorige jaar, ook deze versie weer perfect gedaan. De huiskamer was steeds goed gevuld met publiek.

En door een hikje in de planning bij de redactie, werd Vintage op de Noordewierweg bij Typisch Jij,voor een tweede keer bezocht. De aangekondigde sessie van 14.15 uur bleek uitgesteld naar 15.00 uur .Maar de uitvoering daarvoor was al bezocht door de collega. En niemand die iets opmerkte. De twee artiesten vonden dat zij bij deze “reporter” wel een prive optreden konden geven, gezien de tijd die nog resteerde voor een volgende reguliere sessie.. Collega Nel,heeft bovenstaand haar bevindingen al omschreven. Maar toch een dankwoord voor het privé optreden bij Typisch Jij.

Door deze “hik” van het dubbel bezoek, werd een ander optreden, dus niet bezocht, uitgaande van de gedachte dat de ander dat zou doen.

Waarvan akte.

Foto impressie Karel van Rooy