Leuk om te weten, de 1 aprilgrap die KVVA maakte n.a.v. het veld aan de Merwedestraat is voor lange duur vastgelegd! Op de website van immaterieel erfgoed Nederland is het te vinden. Zie: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/1april-grap

De grap (de vlog) kaart natuurlijk iets ernstigs aan – en de 1 aprilgrap is natuurlijk een nationaal (misschien wel internationaal) fenomeen. Voor de club zelf was de humor nodig, want we wilden de ernst van de situatie met dit veld vanuit vrolijkheid benaderen. Met een lach werken, het kan helpen om dat wat maatschappelijk niet klopt aanhangig te maken!

Bij KVVA lijkt het gelukkig recht te komen. Dat heeft  te maken met vrijwilligers die opstonden. En er is veel potentie! De opkomst bij het kaboutervoetbal dat woensdagmiddag startte was super hoog! Het blijft wel spannend komende tijd – want dat het voetballen zo lang uitbleef/ uitblijft, is niet goed.

En ook heeft KVVA natuurlijk last dat er decennialang niet in de club is geïnvesteerd. Daarvoor was ook de grap – want er komt nu eindelijk een gesprek op gang. ‘Wat, moeten jullie het al zo lang met deze oude meuk doen!?’ De gemeenteraad heeft de club in het vizier. Het balletje ligt gelukkig niet meer alleen bij de club. De beeldvorming kantelt en dat is juist. Wij laten ons niet meer koeioneren – elders mag er schaamte zijn. (En wij slaan ons er doorheen met humor, kracht en kennis!) In de nieuwsbrief van de voetbalclub stond het ook: ‘we laten ons niet meer koeioneren.’ Een tekst die past bij het YouTube-filmpje en immaterieel erfgoed.