Op NL Doet van het Oranjefonds kreeg KVVA hulp. De nieuwe wethouder Van der Linde, opvolger van de heer Buijtelaar, kwam langs bij KVVA om te helpen. Dat was natuurlijk super welkom! KVVA kon bij monde van de voorzitter toelichten wat de club betekent en kan betekenen in de wijk – maar ook straks richting de nieuwe wijk (-en). Natuurlijk is dat maar ‘een’ visie en het zou goed zijn als het gesprek over ‘wij als wijk’ breder getrokken wordt.

Binnen en Buiten

Naast de wethouder zelf kwam en een aantal leden van de VVD-fractie. Helpen, klussen, praten en vooral ook lachen – want zonder humor kan een  voetbalclub niet draaien (naast een bal en een kantine). Ook waren vanuit een gym-club uit Amersfoort vijf vrijwilligers aangesloten om mee te helpen (vanuit een SRO-initiatief). Vanwege COVID-19 konden slechts enkelen binnen aan de slag. Maar buiten kon ook genoeg worden opgeknapt!

Oranjefonds

Zaterdag 29 mei is er ook nog ruimte om vanuit NL Doet te komen kwasten bij de club. Ook zal er weer wat gevoetbald worden met andere jeugdteams (APWC komt langs). Voetbal brengt mensen samen, uit alle lagen van de bevolking. Daar mogen we als wijk trots op zijn, dat dat ook in onze wijk zelf kan – maar daar moeten we aan werken. Afijn, de kantine krijgt een frisse nieuwe uitstraling – en dat is te danken aan het Oranjefonds, vrijwilligers van KVVA en anderen.

 

Frisse uitstraling

Eind juni heeft KVVA een kantine met een mooie frisse uitstraling – wit, rood, groen, zwart en grijs. De kleuren zijn gekozen door de kantinecommissie en een heuse styliste/ binnenhuisarchitecte  (een moeder van een voetballer bij de club). Dus heel veel mensen/ organisaties kunnen bedankt worden! En we doen het voor en met elkaar. KVVA VerenigT – iedereen. De ene foto is van de wethouder zelf, de tweede is van Frans Nichting. En de derde is een impressie van hoe het wordt!

 

 

Jeugdwedstrijd – APWC – KVVA

En waar we het voor doen? KVVA was zeer actief betrokken bij een lobby om het voetballen voor de jeugd mogelijk te maken. Sporten maakt gezond, sporten brengt mensen bij elkaar. Zaterdagochtend was de aftrap van een eerste wedstrijdje tussen KVVA JO8 tegen APWC JO8. Volgend weekend is de regio-cup en kunnen alle kinderen weer wedstrijdjes spelen tegen de kinderen van andere clubs.