Inwoners van het Soesterkwartier keken van de week vreemd op, bij het aanhoren van de mistroostige geluiden van de Midwinterhoorn. Het was echter een duidelijke oproep voor de schaatsliefhebbers om zich te vervoegen bij “huize”Gellekom aan de Soesterweg en niet de brons-roep voor edelherten.

Het geblaas op de Midwinterhoorn, en de gaten borende IJsmeesters Bernard en Gideon, hadden na dagen sproeien met water als resultaat, een prachtige ijsvloer voor het pand B.v.Gellekom Sales & Design. Het Design zat hem deze maal in een IJsvloer met een maximale dikte van 2.5 cm.

Al enige dagen was Bernard van Gellekom bezig de IJsvloer op dikte te krijgen en daar waar het s’nachts “aanvriesde”, dooide het overdag weer net zo hard. Een aantal keren werd het IJs getest maar haalde niet de waarden die nodig waren. Gisteren 20 januari werd de moed eigenlijk opgegeven. Maar hedennacht, werden de sproeiers toch weer aangezet met als resultaat dat vanmorgen rond 10.00 uur het verlossende woord kwam. “it giet oan

Kinderen uit de buurt konden dan ook niet wachten tot de officiële opening vanmiddag en gleden alvast de nodige baantjes.

Uit de aangelegde geluidsinstallatie komt zoals gebruikelijk “dweil”muziek, de Gluwijn en Berenburg staan klaar ( voor volwassenen) en kleine kinderen kunnen na hartenlust, *( nu nog ) schaatsen op de de Soesterweg 452.

Karel van Rooy.