Amersfoort 21 januari. De Residentie van de Carnavalleien ( De Kabouterhut) is de hele dag het toneel van carnavalisten. In de middag was het “Seniorenbal” waar naar zeggen, 140 senioren tezamen in Polonaise door de Kabouterhut slierden. Daar in de [ toch wel, steile trap naar de gewelven van de Kabouterhut ]  geen bewegen  te krijgen is, koos men er voor de senioren op te vangen in een der vleugels op de begane grond.

De berichtgeving over deze middag, was er een van volle tevredenheid en oer gezellig. De “senioren”hebben volop carnaval gevierd.

De avond was ingeruimd voor het “boerenbal” traditie getrouw zouden er dan boerenkielen en meisjes met melkemmers tevoorschijn moeten komen. Wel eigenlijk zou een bekend modeontwerper, hier jaloers op zijn. De creaties van sommige carnavalsverenigingen, gaven de indruk dat je in sprookjesland terecht was gekomen. Gracieus schreden de dames over de dansvloer, de lakeien struikelend er achter om al het “tule”bij elkaar te houden. Voor menig bezoeker ontlokte dit waarderende blikken.

Uiteraard waren namens de Carnavalleien de Prins en Hofdame, Prins Tunus 42 ( Kevin ) en hofdame (Desiré)  de gastheer en gastvrouw van deze avond. Bij tijd en wijle kondigde de opper stalmeester, Wim de Beer van de Carnavalleien de aanwezigheid aan van diverse hoogwaardigheidsbekleders. Vanuit den lande, waren er veel “gasten” gearriveerd .

Muzikaal kon men in den beginne, kiezen uit twee soorten muziek, daar het mengpaneel van de audio apparatuur twee soorten muziek tegelijkertijd liet horen. Na het wisselen van  vele stekkers en pluggen, is er toch een ander mengpaneel gebracht. Net op tijd, voordat Neuzenvreugde er op los ging toeteren.

Dat dit alles dan samen valt met de aankomst van het “presidium” Sint Joris, is natuurlijk een leuke binnenkomer. Prins Joris 41 met haar Secondant en Adjudant en de raad van St.Joris kwamen zoals gebruikelijk “in stijl” binnen. Met het gevolg dat alle aanwezigen, zich in de sliert feestvierders mengde. Een lange polonaise door de gewelven volgde. Hierbij het voordeel hebbende, dat het ondanks de drukte, iedereen dezelfde kant op loopt.

Ook gebruikelijk op de avond van het “boerenbal “is het uitwisselen van de diverse onderscheidingstekens van de verenigingen. Met deze uitzondering dat er twee “gouden”spelden werden uitgereikt.  Rob van Zomeren, kreeg de gouden spelt van Prins Joris opgespeld, vanwege zijn, al 40 jaar, tomeloze inzet, voor de carnaval. Een tweede gouden spelt, ging naar zijn mentor Ed Elverding, die dus nog langer actief was in deze organisatie. Ook Prins Tunus werd in de borst geprikt, met een gelijkwaardige onderscheiding.

Aan alle formaliteiten te hebben voldaan, barst het feest pas echt los.En wederom was een mooie parade van sprookjesachtige kleding te bewonderen. Ditmaal in wat losse en zwierige vorm.

Het was gezellige en een zeer geslaagde avond. Uiteraard mede te danken aan de “staf”van de Kabouterhut van Frank IJzelendoorn.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier.