Zoals omschreven en vandaag in vele media te horen en zien was, heeft basisschool ’t Anker in samenwerking met Defence for Children actie gevoerd om te voorkomen dat twee kinderen van hun school worden uitgezet naar Armenië.

Howick en Lily die al 9 jaar in Nederland wonen, niets van Armenië weten of hebben, moeten maandag terug , “nee ze worden door deze overheid”, verhuisd naar een voor hen onbekend land. Dit omdat hun moeder, dus ook al 9 jaar hier de procedure van de Immigratie en Naturalisatie Dienst heeft verloren. Nogmaals, los van de gevoerde processen of procedure, de hier opgegroeide kinderen Howick en Lily zijn de absolute verliezers.

Een grote groep mede leerlingen van de twee, toog vandaag naar Den Haag om een petitie te overhandigen aan de demissionaire staatssecretaris Klaas Dijkhof.  Na een gespannen maar ook weer vrolijke busreis is het gezelschap neergestreken bij de tweede Kamer en het ministerie van Justitie.

Maryse van Uden, meldt aan de redactie:

De kinderen hebben hun brandbrief kunnen overhandigen aan onderhandelaar Pechtold.
Ze hebben kranten, NOS, RTL en SBS te woord gestaan.
Daarna gingen ze naar het ministerie van justitie om ook een brief te geven aan Klaas Dijkhof, de demissionair staatssecretaris. Die werd in ontvangst genomen door een van zijn beleidsmedewerkers.
En toen is er nog een groep terug naar het binnenhof gelopen om een medewerker van de Christen Unie te ontmoeten.

Echter net komt het bericht dat de rechtszaak die de advocaat heeft aangespannen om directe uitzetting te voorkomen is verloren.

Dat betekent dat Howick en Lili maandag uitgezet gaan worden tenzij Dijkhof van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik maakt. Op NOS.nl staat een filmpje waarin Halbe Zijlstra precies uitlegt wat t VVD beleid is. ( Filmpje staat onderaan dit artikel).

Een geweldige domper op zo,n belangrijke actie van onze Soesterkwartierders. Hopelijk pikken de nieuwszenders en praatprogramma’s dit vanavond nog op, om de Staatssecretaris tot andere gedachten te brengen.

De vraag, waar Howick en Lily nu verblijven is ook bij deze redactie niet bekend, dus navraag heeft geen zin.

De NOS opname;

Karel van Rooy.

Nogmaals de foto,s aangevuld met het Haagse gebeuren.