Soesterkwartier 22 januari 2018. Een opmerkelijk initiatief met een hartverwarmend gevolg.

Wat was en is er aan de hand met kinderverjaardagen. Iemand die dat opviel van Ilona van den Brom uit de Anemoonstraat. Ilona deed vorig jaar eigenlijk de constatering dat er menig huisgezin geen kinderverjaardag werd gevierd. U kent het wel, mede klasgenootjes komen een middagje langs. De kamer is versierd met slingers en ballonnen, er is limonade en koekjes. Gewoon een leuk kinder feestjes. Het bleek dat er toch gezinnen waren die op grond van , zeg maar de “financiële “markten, niet de middellen hadden om een dergelijke “bras”partij op poten te zetten.

Nadat Ilona in december zelf voor haar zoontje een feest had geregeld,werd het tijd voor maatregelen.

Zo kon het gebeuren dat bij de redactie het verzoek binnen kwam om wat hulp en bemiddeling bij het verwezenlijken van de plannen van Ilona, namelijk een aanspreekpunt te zijn voor gezinnen die om redenen vermeld, geen kinderverjaardag kunnen “uitvoeren”. Uiteraard voldeden wij aan dat verzoek.

Nee Ilona bedelde niet om forse subsidie, ze deed het belangeloos  maar had wel wat wensen. Zo wilde ze op zoek gaan naar sponsoren die toevallig wat ballonnen over hadden, of slingers. En stel je voor dat er een winkel is die koekjes wil verstrekken, of snoep dan wel een klein kadootje.

Zo kwam het, dat er vorige week een gesprek werd gehouden met de Buurtnetwerker Henry de Gooijer en Linda Blokpoel, de Jongeren coördinator  van Indebuurt033. Het gesprek vond plaats in de RESET, zijnde ook de plek voor jongeren en initiatieven.  Ilona zocht vooral opbergruimte  en ontvouwde haar plannen die naar inzicht van de jarige kinderen worden uitgezet. Dat kan een speurtocht zijn in het bos, of een bezoek aan een speelgelegenheid. Maar ook thuis de dingen regelen is een optie.

En dan is het mooi om te zien dat een dergelijk initiatief ook wordt omarmd en kreeg Ilona dus groen licht om in de RESET een kast in gebruik te nemen voor haar nog te verzamelen spullen.

 

Wel Ilona heeft een (besloten)  Facebookpagina gemaakt het Soesterkwartier Kinderfeestjes Paradijs waar mensen terecht kunnen voor vragen. En wat blijkt, de kast in de RESET gaat te klein worden. Veel mede wijkers doneren simpele dingen. Pakken pannenkoek meel, of een volle mand met chips en snoep. Ook de stapel plasticbekers is natuurlijk een prachtig geschenk.  Geweldig om dit hartverwarmend project van start te zien gaan. Gewoon omdat elk kind recht heeft op het vieren van zijn of haar verjaardag, aldus Ilona.

Ook dit is Soesterkwartier.

Karel van Rooy.

Hallo Allemaal!
Ik ben Ilona van den Brom moeder van 2 kinderen (dochter 7 jaar en zoon 4 jaar)
Nu ik zelf kinderen heb en onze kindjes een kinderfeestje kan geven, zie ik toch dat sommige ouders dit financieel betreft hun kind niet kunnen bieden!
Daarom wil ik een project opstarten in onze wijk soesterkwartier te beginnen met een verjaardagsfeestje, voor ouders die het hun kind niet kunnen bieden!
Er hoeft daar tegenwoordig geen schaamte voor te zijn. Alles is gewoon te duur aan het worden!
Maar zeg eerlijk je laat je kind zelf ook kinderen uit nodigen, waardoor ze zelf ook uit genodigd worden!
Zonder het besef te hebben en door te hebben dat andere kinderen het niet zelf hebben een eigen kinderfeestje!
Hoor steeds meer om me heen dat ouders het niet doen, omdat het gewoon niet haal baar is!

Daarom vraag ik een beetje om jullie hulp!
Heb je nog slingers ballonnen etc wat je maar kan bedenken, wat je je eigen kind zou schenken voor een kinder feestje en doe je er niks mee, en het ligt maar in de kast te verstoffen en het toch een ander kindje gunt die ook een kinder feestje verdient en u het wilt schenken mag u mij een Prive bericht sturen of ,mailen naar spykie_booker@hotmail.com!
Ook zoek ik uiteraard sponsoren die graag een klein taartje of cupcakes zo nu en dan wil schenken aan deze kinderen!
Of ben je een animator of een schminker en wilt dit een keer gratis doen zou dit super tof zijn!
Heeft u nog oud Hollandse spelletjes bijvoorbeeld sjoelbak etc of verkleed kleding om er een leuk themafeestje ervan te maken, mag dit natuurlijk ook!
Ikzelf doe dit allemaal vrijwillig om andere kindjes blij te maken en te zien!
Dus verdien hier uiteraard zelf niets aan dan alleen blije koppies!
Zodra alles compleet is dan gaat het van start en kunnen we kindjes blij maken!
En aanmeldingen gedaan worden!
Aanmeldingen blijven prive dus zal er dan ook niet bekend gemaakt worden op fb etc tenzij de ouders met zelf foto’s maken hier toestemming voor geven!
Ik hoop dat jullie een ander kindje mee blij willen maken, Al zijn het gebruikte spullen!

Na alles compleet te hebben, starten we met aanmeldingen! Kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn voor u kind(eren)

En word gezellig lid van de ruil pagina voor producten! SOESTERKWARTIERS KINDERFEESTJES PARADIJS

Vriendelijke groet Ilona