Speeltuin Soesterkwartier 18 september 2017. De populariteit van het groepje “Hip Hoppers” is groot. Dermate dat er tijdens deze les, wat “natuurlijke”selecties plaatsvonden.

Het was redelijk druk met eerst 11 kids met later nog 4 toevoegingen. Nieuwsgierige kinderen die ook willen integreren in de “ervaren”groep. Tja en dat was nu net even een klein issue.

Kijk, aan de ene kant, is daar de inmiddels met 3 repetities, de ervaren groep van circa 8 “dance”kids die veel willen leren. Dan krijg je nieuwe instroom en die willen ook alles leren. Dus heb je twee groepen en maar 1 Dansjuf. Dan wordt het “afkijken”hoe moet dat. De “ervaren”hoppertjes zijn niet te beroerd om het allemaal voor te doen. En dat lukt uiteindelijk erg goed. Snelle leerlingen. Maar zo hier en daar steek het competitie gevoel op.

Het maakt natuurlijk heel veel uit of je vooraan mag staan, of de rij erachter. Bij dit soort “Dance” moet je ju eenmaal een beetje in de “picture”staan. En daar is dan een vrolijke snuiter die zijn benen in zijn nek legt, zo lenig en gymnastische, maar oh zo “niet dans gericht”. Als atleet een ster voor de toekomst, maar als de nieuwe “Barry Stevens” dat zat er niet in. Maar ja aan de kant gaan zitten lost niets op, dus werd de  jonge “Zonderland” weer met moeder herenigd.

Wel de grote groep, heeft een groot gedeelte van de basispassen snel aangeleerd, zelfs dusdanig dat ze zelfstandig een gedeelte van muziek op “gepaste”wijze vol dansen.

Een kleine op “Pep” toespraak van Anita ter Wal was, gezien de energie die de kinderen hadden, even nodig. Maar hierna draaide de HipHop machine weer op volle  toeren.

Gezien de resultaten, nu na 4 weken Hippen, dan wel Hoppen, is er zeker perspectief om met deze groep uit te groeien tot een “homogeen””dance groepje” Aan de vraag of er een naam bedacht kan worden voor deze “energie”groep. Wel de ene inzending van Petra Hasper, houden we er maar even in.

SK POWER

Karel van Rooy.

Voor de ouders, klik hier.

Kijk ook even op de Carousel “Homepage”van deze website.